Ξεκινάει απο σήμερα Δευτέρα, η αντίστροφη μέτρηση για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στο τέλος της εβδομάδας, με νέα τμήματα, ένα νέο πανεπιστήμιο στη χώρα αλλά και ένα επιστημονικό πεδίο …λιγότερο. Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 8 Ιουνίου, για την μεγαλύτερη κατηγορά των φετινών τελειόφοιτων του Λυκείου. Μια ημέρα νωρίτερα, στις 7 του μήνα, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν για τους υποψήφιους απο τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Έτσι, 103.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας τις 74.692 θέσεις εισακτέων που προσφέρει το υπουργείο Παιδείας στα τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας (περίπου 4000 περισσότερες απο πέρυσι).

Καινούργια δεδομένα της διαδικασίας φέτος, το νέο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που αναμένεται να αποτελέσει “βαρόμετρο” για την κίνηση των βάσεων, αλλά και η κατάργηση του επιστημονικού πεδίου των Παιδαγωγικών τμημάτων που “μοιράστηκαν” στα υπόλοιπα πεδία.

To in.gr, πάντοτε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, καλύπτει τις πανελλαδικές εξετάσεις με εκτενή αφιερώματα πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος τους. Χρήσιμες συμβουλές, αναλύσεις θεμάτων, απαντήσεις και όλα τα νέα γύρω από τις εξετάσεις, στην ειδική πλατφόρμα του in.gr.

Διαβάστε περισσότερα