Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοντά στη συμφωνία για τα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Κοντά στη συμφωνία για τα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Το σχέδιο εξυγίανσης για την επιχείρηση αναμένεται να κατατεθεί στο Πρωτοδικείου της Σύρου

Κοντά στη συμφωνία για να περάσουν τα ναυπηγεία του Νεωρίου της Σύρου στον ελληνοαμερικανικό όμιλο ONEX Shipyards, φαίνεται ότι βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο εξυγίανσης για την επιχείρηση αναμένεται να κατατεθεί στο Πρωτοδικείου της Σύρου μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που μετέχουν στη διαπραγμάτευση, το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων και προστίμων, καταβολή του ενός τετάρτου των οφειλών άμεσα και ρύθμιση του υπολοίπου ποσού σε πάνω από 200 δόσεις. Δηλαδή, από τα 40 εκατ. ευρώ, που είναι το «άνοιγμα» της Νεώριον Σύρου, 10 εκατ. ευρώ θα δοθούν άμεσα για κάλυψη μέρους των οφειλών, ενώ τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ θα ρυθμιστούν σε βάθος χρόνου.

Για να προχωρήσει η συμφωνία έπρεπε το 60% των πιστωτών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και προμηθευτές και εργαζόμενοι, να συναινέσουν στο πώς θα γίνει η ρύθμιση των οφειλών, σε τι βάθος χρόνου θα εξοφληθεί το τίμημα, πόσα κεφάλαια θα διαθέσει ο επενδυτής άμεσα και τι σε βάθος χρόνου, όμως η διαπραγμάτευση που πραγματοποιείται μεταξύ της ONEX, των τραπεζών και του Δημοσίου, είχε εστιαστεί το τελευταίο διάστημα, στο κατά πόσο οι βασικοί πιστωτές, που είναι το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ, θα αποδεχθούν τη ρύθμιση των οφειλών της επιχειρήσεις σε περισσότερες από 120 δόσεις, όπως έγινε στην περίπτωση της Μαρινόπουλος με 250 δόσεις και η λύση που φαίνεται να επιλέγεται για να προχωρήσει ταχύτερα η διαδικασία είναι να υπάρξει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΦΚΑ σχετικά με το θέμα.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024