Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μηνιαία μείωση μόνο 66 εκατ. ευρώ στα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Απρίλιο

Μηνιαία μείωση μόνο 66 εκατ. ευρώ στα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Απρίλιο

Να επιταχύνει τους ρυθμούς αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες καλείται η κυβέρνηση δεδομένης της μνημονιακής δέσμευσης της για μηδενισμό τους έως το τέλος του προγράμματος

Στα 2,617 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες τον Απρίλιο, από 2,749 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάρτιο. Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν στα 741 εκατ. ευρώ, έναντι 675 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτει ότι οι συνολικές οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες σε μηναία βάση μειώθηκαν μόνο κατά 66 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών ήταν στο τέλος Απριλίου ήταν 3,358 δισ. ευρώ έναντι 3,424 δισ. ευρώ στο τέλος Μάρτη.

Το μεγαλύτερο μέρος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες, αφορά οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες τον Απρίλιο μειώθηκαν στο ποσό των 1,186 δισ ευρώ, έναντι 1,308 δις ευρώ τον Μάρτιο. Ακολουθούν οι οφειλές των νοσοκομείων, οι οποίες μάλιστα τον Απρίλιο εμφάνισαν μικρή αύξηση στα 574 εκατ. ευρώ από 543 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

Τα στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου έως το τέλος Απριλίου είναι αυτά τα οποία αναμένεται να εξεταστούν κατά την επικείμενη συνεδρίαση του Euroworking Group (EwG) την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να δρομολογηθεί η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, εφόσον διαπιστωθεί παράλληλα πως εκπληρώνεται και το προαπαιτούμενο της απρόσκοπτης διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι η δόση είναι διαθέσιμη έως και τις 15 Ιουνίου.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024