Μόλις λίγες ώρες μετά το «πάγωμα» των σχεδίων του νέου γηπέδου της Τσέλσι, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς φέρεται να έβαλε πωλητήριο στους «μπλε».

Συγκεκριμένα δημοσιεύματα της ρωσικής ιστοσελίδας gazeta.ru, βασισμένα σε ρεπορτάζ των «Times», αναφέρουν πως ο Ρώσος επιχειρηματίας προτίθεται να πουλήσει την Τσέλσι έναντι 1,3 εκατ. ευρώ.

Αιτία αυτής της απρόσμενης εξέλιξης εμφανίζεται η άρνηση της Αγγλικής κυβέρνησης να ανανεώσει τη βίζα του Ρώσου, με τον δισεκατομμυριούχο να στρέφεται στην απόκτηση της Ισραηλινής υπηκοότητας.

Μάλιστα, ο 51χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται στο Ισραήλ προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να θεωρείται και επίσημα Ισραηλινός πολίτης, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε ο ισραηλινός πρεσβευτής στην Ρωσία, Γκάρι Κόρεν.

«Εξ όσων γνωρίζω ολοκλήρωσε την διαδικασία. Μετακόμισε, ζει στο Ισραήλ και έλαβε ισραηλινό διαβατήριο» είπε στο ραδιόφωνο Evho Moskvi.

Ο Αμπράμοβιτς εξαγόρασε την Τσέλσι το 2003 και από τότε έχει επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά στους «μπλε», συνδυάζοντας το όνομά του με μια μακρά περίοδο διακρίσεων και τίτλων του συλλόγου.