Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πάνος Καμμένος, τα σόου και η χυδαιότητα

Ο Πάνος Καμμένος, τα σόου και η χυδαιότητα

Ο λαϊκιστής Υπουργός Άμυνας και social media (sic) έχει χτίσει ένα προφίλ, που όπως -καλύτερα από όλους είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας- μοιάζει με αυτό ενός "πολιτευτή της δεξιάς που αφήνει την αίσθηση ότι είναι μπούλης".

Ο Πάνος Καμμένος το 2015 βρήκε την χρυσή ευκαιρία να αποκτήσει τον υπουργικό θώκο το 2015, αλλά τον γνωρίζαμε από πολύ νωρίτερα. Οι καταγγελίες εις βάρος του έδιναν και έπαιρναν όσο ήταν ακόμα βουλευτής της ΝΔ, αλλά ευρέως είχε δεχτεί σκληρή κριτική στις αρχές του 2012, ως δημαγωγός, λαϊκιστής και πολιτικάντης παλαιάς κοπής, που επικαλείται ακόμα και θεωρίες συνωμοσίας προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους.

Ακόμα και όταν είχε ισχυριστεί ότι… μας ψεκάζουν, ο νυν υπουργός Άμυνας πιθανότατα θεωρούταν γραφικός (στην χειρότερη των περιπτώσεων). Το 2010 καλούσε τους πολίτες σε «εξέγερση» απέναντι στην προδοσία (τύπου Γουδή, στην πραγματικότητα), διαγράφηκε από τη ΝΔ μετά την άρνησή του να υπερψηφίσει μέτρα για νέα δανειακή σύμβαση και ξεκίνησε να παράγει πολιτική υπεραξία. Φυσικά, έκανε το ίδιο και ως κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ: υποσχέθηκε ότι αν υπογραφεί νέο μνημόνιο, ο ίδιος θα παραιτηθεί. Πράγμα που, όμως, δεν πραγματοποίησε τελικά.

Σόου και περσόνα: Πώς παράγει πολιτική υπεραξία

Ο Πάνος Καμμένος προσπάθησε να αγγίξει τα πιο συνηθισμένα αντανακλαστικά των λαϊκών δεξιών ψηφοφόρων. Οι θεωρίες συνωμοσίας συνοδευόντουσαν με πύρινες εγγυήσεις περί επαναστατικού αντιμνημονιακού φρονήματος και ο πρωτοφανής λαϊκισμός του, θύμιζε Γιώργο Καρατζαφέρη το 2007. Μάλιστα, στις 30 Ιανουαρίου του 2012, ξεσήκωσε αντιδράσεις λόγω μίας χυδαιότατης ανάρτησής του αναφορικά με το σεξουαλικό προσανατολισμό τους ομοφυλόφιλου γερμανού ΥΠΕΞ. Η ανάρτηση έγινε viral και φυσικά κατέβηκε την επόμενη μέρα…

Το 2013, όντας πλέον βουλευτής με τους ΑΝΕΛ, συνέχισε το ίδιο -θα μπορούσαμε να πούμε, σοσιαλμιντιακό- μοτίβο: Με πύρινο λόγο (sic) προέτρεψε τους κατοίκους των Σκουριών να λιντσάρουν τον δήμαρχο, Χρ. Πάχτα. Το σοόυ του Πάνου Καμμένου, που ήταν ήδη γνωστός για τις ομοφοβικές και ξενοφοβικές του θέσεις, δεν σταματούσε πουθενά. Μερικές ημέρες μετά την από μέρους του υποκίνηση βίας, δέχθηκε επίθεση από εξαγριωμένους διαδηλωτές. Τότε κατηγόρησε για υποκίνηση της εναντίον του βίας διάφορους δημοσιογράφους.

Το 2015 ο Πάνος Καμμένος δέχεται να συγκυβερνήσουν οι ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και ορίζεται ως υπουργός Εθνικής Άμυνας από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Υπουργός πρόκειται έκτοτε να εμφανιστεί σε όλες τις στρατιωτικές επισκέψεις ή εκδηλώσεις, φορώντας την εκάστοτε στρατιωτική στολή ανάλογα με την θεματολογία. Τίμησε την επέτειο από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας (που πραγματοποιήθηκε το 480 π.Χ) με μία φιέστα κατά την οποία -περπατώντας σε στρωμένο κόκκινο χαλί- υποκλίθηκε… στην θάλασσα! Μετά το Eurogroup του Ιουνίου του 2016, ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία όπου απεικονιζόταν μία γραβάτα με αντρικά μόρια. Την επόμενη ημέρα κι αφού προκάλεσε τον -απαραίτητο;- σάλο, είπε ότι την φωτογραφία ανέβασε το παιδί του.

Φωτογραφήθηκε δίπλα σε νεκρό, υπό εξαφάνιση καρχαρία και ανέβασε την φωτογραφία με καμάρι.

Ζήτησε -μέσω ανακοίνωσης του ΥΠΕΘΑ!- απαντώντας σε ανακοίνωση του Ποταμιού, να επισκεφτούν τον Πνευματικό τους ή να ζητήσουν απαντήσεις από τον Θεό.

Προσκόμισε ψεύτικη έκθεση μαθητή του δημοτικού στο ντιμπέιτ του Σεπτεμβρίου του 2015 και την διάβασε μάλιστα! Επρόκειτο για μία χιουμοριστική ανάρτηση που κυκλοφορούσε εκείνες τις ημέρες στο ίντερνετ και αφορούσε ένα σχόλιο για το ΠΑΣΟΚ.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις…. γκάφες (;) του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Και το προφίλ που έχει χτίσει, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, βρίσκει και υποστηρικτές εντός του πολιτικού συστήματος, βρίσκει και ψηφοφόρους.

Κατηγορίες

Το Νοέμβριο του 2017 δέχεται έντονη κριτική για συναλλαγή με τη Σαουδική Αραβία που αφορούσε πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού. Έγγραφα τα οποία διέρρευσαν, έδειχναν ότι οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν γνώριζαν και ούτε συμφώνησαν σε κάποια αγορά πυρομαχικών, από το κλειστό, πλέον, εργοστάσιο του Παπαδόπουλου στο Κιλκίς.

Ο ιδιώτης μεσάζων είχε στο παρελθόν καταδικαστεί για λαθρεμπόριο όπλων και δεν αναγνωρίστηκε ως επίσημος αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Ο Πάνος Καμμένος διέταξε ΕΔΕ και παρέδωσε στη δημοσιότητα ένα επίσημο έγγραφοτης συναλλαγής, γεμάτο ανακολουθίες και κενά. Το ζήτημα φτάνει στην Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας καλύπτει τον Καμμένο και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ακύρωση της συμφωνίας για ηθικούς λόγους. Το ζήτημα έλαβε διεθνή δημοσιότητα, με τον -γνωστό για τις γκάφες του- υπουργό να επιμένει ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας.  Στις 6 Φεβρουαρίου 2018 ο Άρειος Πάγος διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή . Ο Πάνος Καμμένος έχει κατηγορηθεί και για συνομιλίες με υπόδικους της υπόθεσης Noor 1.

Ο λαϊκιστής Υπουργός Άμυνας και social media (sic) έχει χτίσει ένα προφίλ, που όπως -καλύτερα από όλους είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας- μοιάζει με αυτό ενός «πολιτευτή της δεξιάς που αφήνει την αίσθηση ότι είναι μπούλης» , μόνο που με κάποιον τρόπο καταφέρνει να επιβιώνει.

Εν μέσω ξενοφοβίας, ομοφοβίας (την οποία υπερασπίζεται και στην Βουλή, αρνούμενος να υπερψήφισε οποιοδήποτε νομοσχέδιο για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας), μετά από αναρτήσεις προσβλητικές, που έχουν την κουλτούρα της κλειδαρότρυπας (όπως και η τελευταία, που αφήνει αιχμές για την προσωπική ζωή άλλων βουλευτών), ο Πάνος Καμμένος παραμένει Υπουργός Εθνικής Άμυνας, όπως παραμένει και κυβερνητικός εταίρος.

Οπως έπραξε και πριν μερικές ημέρες της απίστευτης χυδαιότητας αναρτήσεις του με τις οποίες απαντούσε στις επικρίσεις για το ταξίδι του στο Μονακό.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024