Ρουσφετολογικό διορισμό στο ΕΚΑΒ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την τοποθέτηση πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού στη νομική υπηρεσία του Κέντρου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ η μέχρι πρότινος σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Βασιλική Κορμπή, που εργαζόταν στη Γενική Γραμματεία του Μεγάρου Μαξίμου επιλέχθηκε από «ελεγχόμενη» Επιτροπή του ΕΚΑΒ και προσελήφθην στη θέση προϊσταμένου δικηγόρου του ΕΚΑΒ.

Δείτε εδώ την απόφαση διορισμού όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η θέση είναι «ανύπαρκτη» και συστήθηκε με φωτογραφική διάταξη και τροποποίηση του οργανισμού του ΕΚΑΒ χωρίς να υφίσταται νομική υπηρεσία στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, όλα ξεκίνησαν όταν τον Μάιο του 2017 παραιτήθηκε από την θέση Νομικού Συμβούλου του ΕΚΑΒ ο ένας εκ των δύο δικηγόρων με έμμισθη εντολή στο ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ διαθέτει στον οργανισμό δύο θέσεις Νομικών Συμβούλων με έμμισθη εντολή.

«Το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ δεν προχώρησαν ως όφειλαν σε κάλυψη της θέσης του Νομικού Συμβούλου με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία για την πλήρωση της. Δηλαδή προκήρυξη και επιλογή από 5μελή Επιτροπή του Ν. 1649/1986, όπως προβλέπει σχετική διάταξη του Κώδικα Δικηγόρων (άρθρο 43 παρ. 2 Ν. 4194/2013). Οι Υπουργοί Υγείας βρήκαν την ευκαιρία με την εκκένωση της θέσης να τακτοποιήσουν την Συριζαία Νομικό κα Βασιλική Κορμπή, Σύμβουλο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Ψήφισαν φωτογραφική διάταξη στο Νόμο για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (Ν.4486/2017 άρθρο 96 παρ.26) με την οποία αντικαταστάθηκε η μία εκ των δύο θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή που υπήρχαν στον Οργανισμό του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα η θέση του δικηγόρου παρ’ Εφέτες όπως λέει ο οργανισμός αντικαταστάθηκε με θέση Προϊσταμένου δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Και προσθέτει ότι: «Έτσι γίνονται τα ρουσφέτια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για να ολοκληρωθεί η πρόσληψη διασωστών στο ΕΚΑΒ, Νοσηλευτών στα Νοσοκομεία μεσολαβούν 4 χρόνια. Για τη Σύμβουλο του Πρωθυπουργού εν ριπή οφθαλμού άλλαξαν οργανισμοί, νόμοι, η έκδοση προκήρυξης, επιλογής πρόσληψης!».