Στο Washington Group, που αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, Πέμπτη στον Καναδά, στο πλαίσιο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών των επτά ισχυρών του κόσμου αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των κυριότερων οικονομιών της Ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας), με τους επικεφαλής της ΕΚΤ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν ή ενδεχομένως και την ίδια την γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθούν λύσεις και πιθανότητες εξεύρεσης συμφωνίας για το θέμα του ελληνικού χρέους.

Στόχος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών αποτελεί η επίτευξη οριστικής και ολικής συμφωνίας για το χρέος εντός του Ιουνίου. Η λύση για το ελληνικό χρέος θα καθορίσει και τη μετέπειτα στάση του ΔΝΤ απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η Ελλάδα καλείται να ολοκληρώσει τα 88 προαπαιτούμενα και να συναινέσει στη συμφωνία μη αναστρεψιμότητας των μεταρρυθμίσεων, που έχουν συμφωνηθεί.

Η προθεσμία της 14ης Ιουνίου για την εκπλήρωσή τους είναι ανελαστική, καθώς στο Euro Working Group που θα πραγματοποιηθεί πριν τις 21 Ιουνίου, θα συζητηθεί η Έκθεση Συμμόρφωσης των θεσμών.