Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρατείνεται το αδιέξοδο στην Ιταλία - Έκκληση Ντι Μάιο στον Σαλβίνι

Παρατείνεται το αδιέξοδο στην Ιταλία – Έκκληση Ντι Μάιο στον Σαλβίνι

Χρόνο στα Πέντε Αστέρια και τη Λέγκα προκειμένου να συμφωνήσουν σε μια «πολιτική» κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει ο Κάρλο Κοταρέλι, όπως προκύπτει μετά και τη νέα συνάντηση με τον Ματαρέλα. Έκκληση Ντι Μάιο για σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς τον Σαβόνα, αρνητικός ο Σαλβίνι

Την πρόθεσή του να μην θα βιαστεί να σχηματίσει μια τεχνοκρατική κυβέρνηση εξέφρασε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Κάρλο Κοταρέλι, σύμφωνα με πηγή από το περιβάλλον του ιταλού προέδρου, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Όπως δήλωσε στο Reuters η ίδια πηγή, με την κίνηση αυτή ο Κοταρέλι επιδιώκει να δώσει χρόνο στα Πέντε Αστέρια και τη Λέγκα του Βορρά προκειμένου να συμφωνήσουν σε μια «πολιτική» κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως, τη Δευτέρα, ο Ματαρέλα έδωσε εντολή στον Κοταρέλι να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά το πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν έχει καταλήξει ακόμα σε κάποια λίστα με υπουργούς, ενώ όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα έχουν ανακοινώσει πως δεν θα του έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο.

Ο Ματαρέλα και ο Κοταρέλι συναντήθηκαν την Τετάρτη και αποφάσισαν να μην πιέσουν τα πράγματα για να διευκολύνουν τον σχηματισμό μιας πολιτικής κυβέρνησης, σημείωσε η πηγή.

Έκκληση από Ντι Μάιο στη Λέγκα για τον Σαβόνα

Έκκληση στη Λέγκα του Βορρά προκειμένου να μην επιμείνει στην επιλογή του Πάολο Σαβόνα ως υπουργού Οικονομικών, ώστε να καταστεί εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης, απευθύνει το Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Οι «πεντάστεροι» και η Λέγκα πρότειναν τον Σαβόνα να ηγηθεί του βασικού υπουργείου σε έναν συνασπισμό που φαινόταν έτοιμος να αναλάβει την εξουσία την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε βέτο στην επιλογή αυτή, οδηγώντας τη χώρα σε πολιτική αβεβαιότητα.

«Ας βρούμε κάποιον του ίδιου διαμετρήματος με τον Σαβόνα, ο οποίος θα συμμετέχει στην κυβέρνηση από άλλο υπουργείο» δήλωσε ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο με ανάρτησή του στο Facebook μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο Ματαρέλα.

«Αν η Λέγκα συμφωνεί… μπορούμε ακόμα να σχηματίσουμε κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Αρνητικός ο Σαλβίνι

Με αρνητικό τρόπο αντέδρασε, ωστόσο, στην πρόταση του Ντι Μάιο ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

«Ελπίζω να καταφέρουμε να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση, θα δούμε τις επόμενες ώρες. Αν κάποιος είναι τερματοφύλακας, πρέπει να παίξει ως τερματοφύλακας, αν κάποιος είναι επιθετικός, πρέπει να παίξει ως επιθετικός» υποστήριξε, σύμφωνα με το Reuters, σε δηλώσεις που έκανε προς τους υποστηρικτές του κόμματος του, κάνοντας έμμεση αναφορά στην πρόταση των Πέντε Αστέρων.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024