
Μουντιάλ-Φιλικοί αγώνες: Νίκη της Γαλλίας, «γκέλα» της Πορτογαλίας
Η Γαλλία ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ιρλανδίας, ενώ η Πορτογαλία τα βρήκε... σκούρα κόντρα στην Τυνησία
Ένα τρίλεπτο ήταν αρκετό στην Γαλλία, προκειμένου να επικρατήσει με 2-0 της Ιρλανδίας, στον πρώτο φιλικό αγώνα προετοιμασίας, ενόψει του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο Ολιβιέ Ζιρού στο 40` και ο Ναμπίλ Φεκίρ στο 43` σκόραραν για τους «τρικολόρ» που δεν δυσκολεύθηκαν να διατηρήσουν το αποτέλεσμα, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντιντιέ Ντεσάμπ να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, δοκιμάζοντας παίκτες και σχηματισμούς.
Αντίθετα, χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο που ξεκουράζεται μετά τον τελικό του Champions League, η Πορτογαλία αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 κόντρα στην Τυνησία. Η μεγάλη απούσα του Μουντιάλ, Ιταλία, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι για πρώτη φορά στον πάγκο και σκόρερ τον Μάριο Μπαλοτέλι, νίκησε με 2-1 την Σαουδική Αραβία.
Τέλος, το Μεξικό «έμεινε» στο 0-0 με την Ουαλία, η Νιγηρία παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στο Κονγκό, η Νότια Κορέα νίκησε 2-0 την Ονδούρα και η Τουρκία με 2-1 το Ιράν, που παρατάχθηκε με βασικούς τους τρεις «Έλληνες», Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί και Μασούντ.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ, έχουν ως εξής:
Νότια Κορέα-Ονδούρα 2-0
(60` Σον, 72` Μουν Σεον)
Γαλλία-Ιρλανδία 2-0
(40` Ζιρού, 43` Φεκίρ)
Πορτογαλία-Τυνησία 2-2
(22` Σίλβα, 34` Μάριο – 39` Μπαντρί, 64` Γιουσέφ)
Ιταλία-Σαουδική Αραβία 2-1
(21` Μπαλοτέλι, 68` Μπελότι – 72` Σεχρί)
Τουρκία-Ιράν 2-1
(6`, 50` Τοσούν – 90+2` Ντετζάγκα)
Νιγηρία-Κονγκό 1-1
(15` Εκόνγκ – 78` Μαλάνγκο)
- Η «μαγική» επικοινωνιακή στρατηγική Τραμπ – Ποιό δεξί χέρι του αντικομμουνιστή Μακάρθι του την έμαθε
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας Πέτρο θα μηνύσει αυτόν του Εκουαδόρ Νομπόα για συκοφαντική δυσφήμιση
- Εκλογές Βουλγαρία: Πολύ κοντά στην αυτοδυναμία ο Ρούμεν Ράντεφ
- Δύο αμερικανοί «εκπαιδευτές» και δύο μεξικανοί νεκροί μετά από επιχείρηση εναντίον των καρτέλ
- Νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα
- Το Ισραήλ κατέλαβε εδάφη της Συρίας στην επαρχία Κουνέιτρα




