Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιτσιόρλας: Μπορούμε να είμαστε η γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική

Πιτσιόρλας: Μπορούμε να είμαστε η γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική

Στο ρόλο που θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Μεσογείου αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

«Από γεωγραφική, ιστορική, πολιτιστική άποψη, μπορούμε να είμαστε η γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας για το ρόλο που μπορεί να έχει η χώρα μας στον οικονομικό χάρτη της περιοχής.

«Η πορεία των σχέσεών μας με την Κίνα, τα τελευταία χρόνια, το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο. Εάν όμως αντί να δουλεύουμε για αυτή την προοπτική, κλεινόμαστε σε μια αδιέξοδη και ακατανόητη για όλο τον κόσμο διαμάχη με τα Σκόπια και φοβόμαστε ότι τα Σκόπια θα απειλήσουν την Ελλάδα, τότε είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα και μόνοι μας μένουμε στο περιθώριο των εξελίξεων» συμπλήρωσε ο κ. Πιτσιόρλας.

Ο υφυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι «η ικανότητα να αναλύουμε τους γεωστρατηγικούς συσχετισμούς σε κάθε φάση και να προσδιορίζουμε τους στόχους του έθνους μας είναι ίσως ο πιο κρίσιμος παράγοντας που σφραγίζει τη μοίρα αυτής της χώρας. Και αυτή η ικανότητα εξαρτάται από τις ιδεολογικές συντεταγμένες που καθορίζουν την σκέψη μας ως λαός», προσθέτοντας ότι «το θέμα των Σκοπίων είναι η εκδήλωση αυτών των βαθύτερων προβλημάτων, τα οποία οφείλουμε να λύσουμε».

«Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σήμερα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, εάν απαλλαγεί από αμυντικά σύνδρομα και εάν μετατρέψει σε θετική στρατηγική τα τεράστια πλεονεκτήματα της γεωγραφικής της θέσης σε έναν ρευστό και μεταβαλλόμενο κόσμο» συμπλήρωσε.

Για το θέμα του χρέους, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει τεράστια προσπάθεια να επιτύχει μια σοβαρή ρύθμιση «και να βγάλει από τον λαιμό της οικονομίας μας μια ασφυκτική θηλιά. Η όποια ρύθμιση του χρέους όμως δεν πρέπει να εκληφθεί ως σύνθημα για επανάληψη αυτοκτονικών πρακτικών από το πολιτικό σύστημα της χώρας».

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024