Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Την ελπίδα ότι η Ιταλία θα σχηματίσει σταθερή κυβέρνηση εκφράζει το Βερολίνο
[πηγή φωτογραφίας: Reuters]

Την ελπίδα ότι η Ιταλία θα σχηματίσει σταθερή κυβέρνηση εκφράζει το Βερολίνο

Μουδιασμένο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ιταλία το Βερολίνο, γνωρίζοντας σε βάθος τι ζημιά θα μπορούσε να προκαλέσει στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα η υιοθέτηση αντιευρωπαϊκής πολιτικής από την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ

Την ελπίδα ότι θα σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση στην Ιταλία εξέφρασε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει σε ερωτήσεις για λεπτομέρειες.

«Ο σεβασμός στην ιταλική δημοκρατία, στους δημοκρατικούς θεσμούς της Ιταλίας, απαιτεί τώρα να περιμένουμε ποια κυβέρνηση θα ηγηθεί της χώρας και με ποιες ιδέες θα έλθει σε μας και τους ευρωπαίους εταίρους», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και έκανε λόγο για έναν σημαντικό φίλο και εταίρο και για βαθιά γερμανοϊταλική φιλία – και στο επίπεδο των λαών.

Τόνισε πάντως ότι το Βερολίνο είναι «πάντα πρόθυμο για καλή και στενή συνεργασία» με μια ιταλική κυβέρνηση.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο προκάλεσε και την αντίδραση της ιταλικής πρεσβείας στο Βερολίνο, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι λαμβάνει υπόψη του την συζήτηση που γίνεται για το θέμα στην Ιταλία, αλλά διευκρίνισε:

«Δεν θα με ακούσετε να αξιολογώ μεμονωμένα άρθρα του Τύπου. Αυτό αντικρούει την θεμελιώδη στάση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της ελευθερίας του Τύπου στην Γερμανία.»

» Η γλώσσα της κυβέρνησης, της Καγκελαρίου, των υπουργών είναι γεμάτη σεβασμό και η βασική μας θέση είναι η θέση μιας καλής και όσο το δυνατόν στενότερης συνεργασίας μεταξύ ευρωπαίων εταίρων».

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024