Νέες απειλές κατά δικαστών εξαπολύει με κείμενό της η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», η οποία στρέφεται παράλληλα κατά του δημάρχου της Τήνου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την απόφαση του εισαγγελέα να ασκήσει έφεση κατά της αθώωσης οκτώ μελών της ομάδας για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αφού κάνουν εκτενή αναφορά στην αναίρεση της απόφασης, η άσκηση έφεσης δείχνει ότι «η αστική δικαιοσύνη δεν εμπιστεύεται ούτε και αποδέχεται τις αποφάσεις των δικών της παιδιών», ενώ θεωρούν ότι το μήνυμα που δίνει η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ότι «όποιος έχει φωνή ή ακόμα περισσότερο δράση που ενοχλεί το βαθύ κράτος, θα διώκεται μέχρι να καταδικαστεί».

Παράλληλα, επικρίνουν τον εισαγγελέα για την απόφασή του, λέγοντας πως «μαθαίνουμε από τον εισαγγελέα, πως ‘εισήλθαμε παράνομα σε κατάστημα δημοτικής υπηρεσίας και προκαλέσαμε διακοπή της ομαλής λειτουργίας’. Ουσιαστικά μας λέει πως οι δημοτικές υπηρεσίες δεν είναι ανοικτές για το κοινό όπως προβλέπεται, αλλά και ότι διεκόπη η λειτουργία του δήμου γιατί απασχολήσαμε για 5 λεπτά την αντιδήμαρχο Δεληγιάννη Αναστασία».

Στο κείμενό τους, μάλιστα, τα μέλη της αναρχικής ομάδας χαρακτηρίζουν κάθαρμα τον δήμαρχο Τήνου, κηφήνα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ κάνουν αναφορά και στον Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος, αυτό το διάστημα, δικάζεται και πάλι για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο.

«Η νέα αυτή τακτική του κράτους να δικάζει ξανά και ξανά τους αγωνιστές δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Κάθε φορά που θα πλήττονται οι άνθρωποι της τάξης μας, θα είμαστε εκεί. Όπου και αν χρειαστεί να φτάσουμε, όσες φορές και αν χρειαστεί να δικαστούμε» διαμηνύουν οι αντιεξουσιαστές.