Στοιχεία από 3,7 εκατομμύρια εισαγωγές για σήψη σε 1.000 αμερικανικά νοσοκομεία δείχνουν ότι οι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ασθενείς έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, συγκριτικά με τα άτομα φυσιολογικού σωματικού βάρους.

Η μελέτη, αποτέλεσμα συνεργασίας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ταϊπέι και του Νοσοκομείου John PeterSmith, παρουσιάζεται σήμερα στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία (23-26 Μαΐου) στη Βιέννη.

Οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση των περιττών κιλών και της παχυσαρκίας σε άτομα με σήψη, βάσει στοιχείων από εθνική βάση δεδομένων, για την περίοδο 2013-14. Οι νοσηλευθέντες για σήψη ασθενείς είχα χωριστεί σε φυσιολογικού βάρους, υπέρβαροι και παχύσαρκοι.

Με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού υπολόγισαν τη σχέση μεταξύ σωματικού βάρους και της ενδονοσοκομειακής θνησιμότητας σε ορίζοντα 30 ημερών.

Εν τέλει εστίασαν σε 3.712.764 επεισόδια νοσηλείας για σήψη, που αφορούσαν 52.101 υπέρβαρα άτομα, 511.140 παχύσαρκα και 3.149.523 κανονικού βάρους.

Συγκριτικά με τους ασθενείς με φυσιολογικό βάρος, οι υπέρβαροι είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες θανάτου και οι παχύσαρκοι 22%, κατά τη νοσηλεία για σήψη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο