Κέντρο κλινικών μελετών στα Σκόπια ή αλλού για την ανακάλυψη νέων σκευασμάτων που μπορεί να βοηθήσουν τους ασθενείς, σκόπευε να δημιουργήσει η… «μαφία των φαρμάκων».

Αυτό μνημονεύεται σε απολογία, που δόθηκε προ δύο ημερών, ενός 36χρονου κατηγορούμενου για την πολύκροτη υπόθεση, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πρόκειται για τον υιό άλλου βασικού κατηγορουμένου για την λαθροδιακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων στην κατοικία του οποίου, στην Πεύκη, είχαν βρεθεί προσφάτως κοσμήματα και ποσότητα αναβολικών.

Όμως το εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει από το νεώτερο τμήμα της δικογραφίας είναι οι εκατοντάδες σημειώσεις του 36χρονου που εντοπίσθηκαν στο σπίτι της Πεύκης.

Στις σημειώσεις αυτές αποκαλύπτεται η ύπαρξη πολλών εταιρειών (όπως η βρετανική «CE Corporate Logistics», «Neofama») και συνεργατών του κυκλώματος από την Κύπρο και την Ιταλία μέχρι τα Σκόπια, το Κόσσοβο, την Πορτογαλία αλλά και την… Μοζαμβίκη. Ακόμη, αναφέρεται τεράστιο πλήθος συναλλαγών την περίοδο 2011-2016 με αντικαρκινικά φάρμακα που δεν ήταν γνωστές μέχρι τώρα από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας.

Οι σημειώσεις αυτές βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των αρχών αφού φαίνεται να αποκαλύπτουν νέες διαστάσεις της δράσης των μελών της «μαφίας του φαρμάκου» ενώ φαίνεται να έχουν βρεθεί και τραπεζικοί λογαριασμοί στη Ελβετία.

Η δικαστική λειτουργός, λοιπόν, που ερευνά την δράση των ατόμων που άρπαζαν αντικαρκινικά φάρμακα από κρατικά νοσοκομεία και όχι μόνο και τα διακινούσαν παρανόμως, εστίασε το ενδιαφέρον της στην εταιρεία «Farmagen», στοιχεία της οποία βρέθηκαν στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ στο σπίτι της Πεύκης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ