Το μυστήριο του κλεμμένου «Jules Rimet» από το 1966 φαίνεται πως λύνεται, καθώς ο ανιψιός ενός από τους ληστές, αποκαλύπτει και ισχυρίζεται ότι «ο θείος μου το πήρε για συγκινησιακούς λόγους».

Ο Γκάρι Κουγκουλέρ ανέφερε στη Mirror ότι ο Σίντνεϊ Κουγκουλέρ ηλικίας τότε 40 ετών, εισέβαλε στην «Methodist Central Hall in Westminster», στο κεντρικό Λονδίνο, την Κυριακή 20 Μαρτίου 1966 και άρπαξε το τρόπαιο «Jules Rimet».

Εκείνος πήρε το μυστικό στον τάφο του όταν πέθανε από καρκίνο το 2005, αλλά ο ανιψιός του είπε ότι αυτή την ιστορία είχε αποκαλύψει ο θείος στην οικογένεια και τους στενούς φίλους του.

Ο Γκάρι είπε ότι ο πατέρας του Ρεγκ ήταν επίσης κοντά κατά τη στιγμή της κλοπής, ωστόσο δεν γνώριζε πως ο Σίντνεϊ έκλεψε το τρόπαιο και αναγνωρίζοντας πως δεν υπήρχε τρόπος να το πουλήσουν, πρότεινε να το επιστρέψουν.

Η υπόθεση ανάγκασε την Scotland Yard να ξεκινήσει ένα από τα μεγαλύτερα κυνηγητά στην ιστορία της, αφού το τρόπαιο εξαφανίστηκε λίγες μόνο εβδομάδες πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ της Αγγλίας.

Ο Γκάρυ αποκάλυψε ότι ο θείος του έφτασε στην αίθουσα όταν έκλεισε η έκθεση αφαιρώντας τις χειρολαβές των θυρών και μπόρεσε να βγάλει το λουκέτο και να κρύψει το τρόπαιο σε ένα καφέ παλτό.

Να σημειωθεί ότι τότε, οι Άγγλοι ανέφεραν ότι οι ληστές είχαν ζητήσει 15.000 λίρες ως λύτρα, αφού αν και άξιζε 3.000 λίρες, το τρόπαιο είχε ασφαλιστεί για 30.000 λίρες εκείνη την εποχή. Είχε συλληφθεί ένα άτομο που καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, ενώ το τρόπαιο εντόπισε λίγες ημέρες αργότερα, σκάβοντας σε ένα δέντρο, ένα συμπαθέστατο σκυλάκι με το όνομα «Πικλς», με τον ιδιοκτήτη του να λαμβάνει αμοιβή 6.000 λιρών.

Μετά από εκείνο το περιστατικό αποφασίστηκε να δημιουργούνται και ρεπλίκες για λόγους ασφαλείας.

Για την ιστορία, το τρόπαιο «Jules Rimet» δινόταν στους νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι το 1970, όταν και αντικαταστάθηκε από τη σημερινή του μορφή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο