Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εκπαιδεύει τη νέα γενιά τζιχαντιστών

Το αυτοαποκαλούμενο Χαλιφάτο του είχε ήδη καταρρεύσει όταν ο Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι κάλεσε μερικά από τα πρωτοπαλίκαρά του σε συνάντηση στην Ανατολική Συρία το 2017. Η πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα, είχε ήδη πέσει και το αρχηγείο του βρισκόταν υπό πολιορκία.

Ο «Χαλίφης» είχε κάτι διαφορετικό στο μυαλό του: τους «μαθητές», αλλιώς την επόμενη γενιά. Ετσι, σε εκείνη τη συγκέντρωση που ο ίδιος είχε συγκαλέσει κοντά στην πόλη Ντεΐρ αλ Ζορ θέλησε να συζητήσει τον ανασχεδιασμό του εκπαιδευτικού προγράμματος της τρομοκρατικής ομάδας, σύμφωνα με αξιωματούχο της που έχει συλληφθεί σε κοινή επιχείρηση Τούρκων και Ιρακινών.

Ήταν σαφές ότι παρά τις δεινές συνθήκες ο Μπαγκντάντι ήθελε να εξετάσει ένα θέμα που δεν σχετιζόταν τόσο με την άμεση επιβίωση όσο με τη διατήρηση του ιδεολογικού πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους. Στη συνάντηση το «παρών» έδωσαν αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι, όπως και η αρμόδια για το πρόγραμμα σπουδών επιτροπή και σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington Post» λέγεται ότι έλαβε χώρα στα μέσα του 2017.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr