Τα αεροπορικά ταξίδια μόνο με μία χειραποσκευή είναι απόλαυση. Δεν χάνεις τον χρόνο σου στο drop off των αποσκευών πριν την αναχώρηση και δεν περιμένεις για την παραλαβή της κατά την άφιξη στον προορισμό σου, κερδίζεις χρήματα καθώς η χειραποσκευή δεν χρεώνεται και πραγματοποιείς γρηγορότερα τις μετακινήσεις σου.

Μάθε, ωστόσο, όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την χειραποσκευή σου ώστε στο επόμενο ταξίδι να είσαι απολύτως «διαβασμένος».

1. Μάθετε τα όριά σας. Προτού ταξιδέψετε, ενημερωθείτε από την αεροπορική εταιρεία για την πολιτική που εφαρμόζει σχετικά με τις χειραποσκευές και πακετάρετε ανάλογα.

2. Προμηθευτείτε την κατάλληλη αποσκευή. Βρείτε την κατάλληλη βαλίτσα και φροντίστε να είναι ελαφριά και από μαλακό υλικό. Έτσι, η ζωή σας θα γίνει πιο εύκολη, ειδικά αν τριγυρνάτε με τις ώρες στους… δρόμους.

3. Πακετάρετε φειδωλά. Δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις μαζί σου πράγματα που δεν θα χρειαστείς. Γράψε μια λίστα με τα απολύτως απαραίτητα και πακετάρισέ τα σωστά. Στον πάτο τα πιο βαριά και ογκώδη και πάνω πάνω τα πιο μικρά και ελαφριά.

4. Πακετάρετε έξυπνα. Βάλε τα ρούχα σου μέσα σε τσάντες συμπίεσης. Αφαιρούν τον αέρα και έτσι μπορείς να εξοικονομήσεις χώρο. Άφησέ τον ελεύθερο για την επιστροφή, καθώς όλο και κάτι θα ψωνίσεις.

5. Προσοχή στις «έξυπνες» συσκευές. Αν κουβαλάς μαζί σου smart συσκευές (tablet, ipad, laptop κλπ) φρόντισε να τις τοποθετήσεις πάνω πάνω στην αποσκευή σου, καθώς στον έλεγχο θα σου ζητηθεί σίγουρα να τις ανοίξεις.