Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πηγές ΕΕ: Τον Ιούνιο οι τελικές αποφάσεις για το χρέος, με ή χωρίς ΔΝΤ

Πηγές ΕΕ: Τον Ιούνιο οι τελικές αποφάσεις για το χρέος, με ή χωρίς ΔΝΤ

Ικανοποίηση στις Βρυξέλλες για το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας για την τέταρτη αξιολόγηση. Στο προσεχές Eurogroup θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 21 Ιουνίου. «Δύσκολη» η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Bέβαιος ότι όλες οι αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ανεξάρτητα με το αν θα συμμετάσχει τελικά το ΔΝΤ με χρηματοδότηση ή όχι, δήλωσε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος, που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup της Πέμπτης.

Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας το προηγούμενο Σάββατο μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας στην Αθήνα πριν από το Eurogroup της Πέμπτης» σημείωσε ο εν λόγω αξιωματούχος, σημειώνοντας πως οι υπουργοί στο Εurogroup της Πέμπτη θα επικυρώσουν αυτή τη συμφωνία.

Σπεύδοντας δε να σημειώσει τη σημασία της υλοποίησης των όσων προβλέπονται στη τεχνική συμφωνία, χαιρέτισε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων «πριν από την έναρξη του Μουντιάλ» (14 Ιουνίου).

Κρίσιμες μέρες για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Σχετικά με το ΔΝΤ ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε «κρίσιμες» μέρες, καθώς τα χρονικά περιθώρια για τη λήψη της απόφασης για την ενεργοποίηση του προγράμματός του με την Ελλάδα είναι στενά.

«Εργαζόμαστε προκειμένου να καταστήσουμε την ενεργοποίηση του προγράμματος εφικτή. Όπως είναι γνωστό αυτό εξαρτάται από τα μέτρα για το χρέος. Θα έχουμε μια πιο ουσιώδη συζήτηση για το χρέος την Πέμπτη και θα δούμε», σημείωσε ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Εξηγώντας τη σημασία της ενεργοποίησης του προγράμματος του ΔΝΤ για την Ελλάδα που επί της αρχής έχει εγκριθεί από το Ταμείο, τόνισε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ με χρηματοδότηση παραμένει σημαντική για την «αξιοπιστία» της εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Διευκρίνισε πάντως πως σε κάθε περίπτωση το Ταμείο θα συνεχίσει να συμμετέχει και στη μεταμνημονιακή περίοδο.

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να καθυστερήσουν οι αποφάσεις

Ερωτηθείς εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να καθυστερήσουν οι αποφάσεις για το χρέος λόγω της μη επίτευξης συμφωνίας με το ΔΝΤ, ο αξιωματούχος δήλωσε βέβαιος ότι τα πάντα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου και απέκλεισε όποια άλλη εξέλιξη.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024