Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε σήμερα ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» στη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σε απάντηση στην ομιλία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατά την οποία νωρίτερα σήμερα έθεσε τους δρακόντειους όρους της Ουάσινγκτον για τη σύναψη μιας «νέας συμφωνίας» με την Τεχεράνη.
«Η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Πομπέο δεν έδειξε πως η αποχώρηση από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ, η επίσημη ονομασία της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν) είχε κάνει ή έκανε την περιοχή ασφαλέστερη από την απειλή διάδοσης πυρηνικών όπλων ή πως θα μας φέρει σε καλύτερη θέση να επηρεάσουμε τη συμπεριφορά του Ιράν σε τομείς εκτός της ΚΟΣΔ», ανέφερε η Μογκερίνι με ανακοίνωσή της.
«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη ΚΟΣΔ», κατέληξε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.