Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας στο Υπουργικό Συμβούλιο

Η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας στο Υπουργικό Συμβούλιο

Στη συνεδρίαση θα παρουσιάσει το λεγόμενο «Growth Strategy for the future»

H αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο θα βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνεδρίαση θα παρουσιάσει το λεγόμενο «Growth Strategy for the future», το οποίο αποτελεί το συνολικό πλάνο το οποίο περιλαμβάνει, αφενός τους σκοπούς στους επιμέρους τομείς του κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι και αφετέρου τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις για την επίτευξη αυτών των σκοπών.

Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει τον «μεταμνημονιακό» οδικό άξονα για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, δίνοντας έμφαση στους στόχους της κοινωνικής επίδρασης του.

Το κείμενο περιλαμβάνει και δεσμεύσεις, οι οποίες όμως είναι, πρωτίστως, έναντι του κοινωνικού συνόλου, των δυνάμεων της εργασίας και της παραγωγής, των δυνάμεων δηλαδή, που θα κληθούν να παίξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή και φυσικά να υλοποιήσουν την στρατηγική που αποτυπώνεται στο σχέδιο.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στη Βουλή.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αυτό έρχεται επίσης, μετά από ένα μετά από ένα μεστό σημαντικών γεγονότων Σαββατοκύριακο με το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας για την 4η αξιολόγηση και σημαντικές εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της παρουσίας του συγκεκριμένου σχεδίου αναμένεται να καταφερθεί εναντίον των κομμάτων της αντιπολιτευσης, ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι: «είναι εξαιρετικά δύσκολο, να κατανοήσουν το παραπάνω οι δυνάμεις που έφεραν τη χώρα σε καθεστώς χρεοκοπίας και διεθνούς ανυποληψίας. Γι’ αυτό αντιμετώπισαν το κείμενο με τρόπο αμήχανο και άγαρμπο. Είτε λέγοντας ότι πρόκειται για νέο μνημόνιο, είτε στη συνέχεια ότι πρόκειται για έκθεση ιδεών.

»Είναι προφανές ότι οι πολιτικές δυνάμεις που έστησαν και συντήρησαν ένα κρατικοδίαιτο, διεφθαρμένο και εν τέλει θνησιγενές οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο, νιώθουν άβολα στην ιδέα μιας συντεταγμένης και τεκμηριωμένης μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τη χώρα», θα είναι το πνεύμα της εισήγησης του πρωθυπουργού, ο οποίος θα αναδείξει το συγκεκριμένο σχέδιο ως μια στρατηγική που θα συνιστά πραγματική εγγύηση της εξόδου από την κρίση.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024