Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παππάς: Απέναντι στα φαινόμενα βίας όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις

Παππάς: Απέναντι στα φαινόμενα βίας όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς μίλησε για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, αλλά και την πορεία εξόδου από το μνημόνιο

Να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή από όλες τις δυνάμεις που επιτέθηκαν στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ζήτησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας το θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

«Η επίθεση στον Γ. Μπουτάρη μας δείχνει ότι όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να είμαστε απέναντι στα φαινόμενα βίας και διχασμού και να μην τοποθετούμαστε με τρόπο που ενισχύει αυτές τις πρακτικές» δήλωσε ο κ. Παππάς, ενώ για την αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων με αφορμή την επίθεση, υποστήριξε ότι «δεν θα υπήρχε πεδίο αντιπαράθεσης, αν η ΝΔ είχε μια καθαρή θέση και ξεκαθάριζε και τη θέση των στελεχών της, τα οποία έχουν επιλέξει τη σιωπή, η οποία μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσει».

Παράλληλα, μιλώντας στο Kontra news ο κ. Παππάς χαρακτήρισε ανοησίες ότι «η κυβέρνηση επαναφέρει το Σκοπιανό για να προκαλέσει εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ».

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει τεταμένες σχέσεις με τους γείτονές της και να αφήνει τρίτους να ασκούν επιρροές σε αυτούς» είπε, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας «Μακεδονία του Ίλιντεν», συνέστησε ψυχραιμία προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θέλει μία λύση λειτουργική και βαδίζει με βάση τις προτάσεις που έχει βάλει στο τραπέζι ο ΟΗΕ».

«Είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε σε μια λύση που θα συγκεντρώσει ευρύτερη πλειοψηφία στη Βουλή» υπογράμμισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ «έχουμε κερδίσει ήδη το «erga omnes» και τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα».

«Την ίδια ώρα, η ΝΔ ακροβατεί μεταξύ της θέσης του αρχηγού της και αυτής του εκπροσώπου της. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια συγγνώμη στον κόσμο που κατέβηκε στα συλλαλητήρια», ανέφερε ο Νίκος Παππάς.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης και στη στάση του ΔΝΤ ο κ. Παππάς είπε ότι «βρισκόμαστε σε μια αστεία κατάσταση, διότι ενώ το πρόγραμμα τελειώνει το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει αν θα μπει στο πρόγραμμα ή όχι». Σύμφωνα με τον υπουργό «η Ελλάδα δεν ζήτησε να μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, το ζήτησαν άλλες χώρες. Προφανώς μας ευνοούν οι θέσεις του στο ζήτημα του χρέους αλλά αν είναι να υπονομεύει με τις θέσεις του την αναπτυξιακή πορεία της χώρας με μίζερες εκτιμήσεις αυτό δεν είναι θετικό, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε, επίσης, ότι το καθαρό δίλημμα της επόμενης μέρας είναι ακόλουθο: «Από τη μια είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης που ανασυγκροτεί παραγωγή, εργασία και κοινωνικά δικαιώματα και από την άλλη οι δοκιμασμένες και καταστροφικές πολιτικές της περιόδου ως το 2014 που θέλει να επαναφέρει ο κ. Μητσοτάκης».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ δήλωσε ότι «ο κ. Σακελλαρίου λειτούργησε επιλεκτικά και δεν έκανε το ίδιο το 2016 όταν τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι μετέδιδαν έξω από το γραφείο του ότι κρίθηκε αντισυνταγματικός ο Νόμος για τις Άδειες πριν καν τελειώσει η Ολομέλεια».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας για την Κεντροαριστερά σημείωσε ότι «η συγκρότηση του προοδευτικού πόλου και της διεύρυνσης της κυβερνητικής πολιτικής είναι ένας στόχος διαρκής από την πλευρά μας. Θεωρώ πως ένας άνθρωπος, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται προοδευτικός δεν θα ήθελε να δει πολιτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα». Και υπογράμμισε ότι «οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι το 2014 είναι πολιτικές ακραίου φιλελευθερισμού».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024