Η ομάδα της «Guideco Design» αυτοχαρακτηρίζεται σαν μία ομάδα ονειροπόλων που έγιναν κατασκευαστές. Σχεδιάζουν και χειροτεχνούν μοναδικά τραπέζια, λάμπες από φυσικά συστατικά του περιβάλλοντος και μοντέρνα διακοσμητικά αντικείμενα.

 

Η ιστορία τους ξεκίνησε όταν ο καλλιτέχνης και σχεδιαστής της ομάδας,΄Ιοαν  Στάνεαν αποφάσισε να πάει από το σχεδιαστικό συμβούλιο στο πάγκο εργασίας για να φέρει τα αντικείμενα που φανταζόταν στη ζωή.  Με δημιουργική επιθυμία και τεχνογνωσία δημιούργησε αντικείμενα, που διαφέρουν από τα μαζικά προϊόντα που κατασκευάζονται από LDF ή MDF και γυαλί, επέλεξε να χρησιμοποιήσει φυσικό ξύλο και ρητίνη. Η υπόλοιπη ομάδα τον στήριξε και όλοι μαζί πια κατασκευάζουν αντικείμενα υψηλού σχεδιασμού , τα οποία χρησιμοποιούνται στην διακόσμηση και σαν έργα τέχνης.

Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα, με υλικά που υπογραμμίζουν την ομορφιά των φυσικών υλικών, τα προϊόντα που παράγονται με πάθος και με προσοχή στις λεπτομέρειες, προϊόντα που έχουν την ίδια τους την «ψυχή» και τη δική τους ιστορία.

Η συλλογή «Torn Lamps» είναι εμπνευσμένη από την ζωώδη δύναμη του ξύλου και από τον τρόπο με τον οποίο ρέει μέσα από τα κλαδιά δέντρων. Το φως ρέει μέσα από τη ρητίνη σαν μια ζωή μέσω ενός δέντρου, σε μια ιστορία καταστροφής και αναγέννησης. Η συλλογή αποτελείται από δύο μοντέλα λαμπτήρων, σε κατακόρυφες και οριζόντιες κατασκευές. Ο Φωτισμός δεν ενδείκνυται  για ανάγνωση , παρά μόνο για διακόσμηση. Ο απλός αλλά καινοτόμος σχεδιασμός τους προσθέτει μια σύγχρονη σημείωση σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και φέρνει πολύτιμο φως σε οποιοδήποτε υπνοδωμάτιο ή καθιστικό. Ο λαμπτήρας είναι κατασκευασμένος από ρητίνη και πεύκο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο