«Αμορτισέρ» στις επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ αναζητά η κυβέρνηση

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα σενάρια για τον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 7 εκατ ιδιοκτήτες ακινήτων με το υπουργείο Οικονομικών να αναζητά λύσεις που δεν θα επιβαρύνουν τους μικροιδιοκτητες και τις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες.

Στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για εφαρμογή διπλών αντικειμενικών αξιών. Δηλαδή άλλη τιμή ζώνης να εφαρμόζεται για τις μεταβιβάσεις ακινήτων και άλλη πιο χαμηλή για τον ΕΝΦΙΑ.

Η τελική δοκιμαστική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ στις αρχές του Ιουνίου θα δείξει αν μπορεί να προχωρήσει το κυβερνητικό σχέδιο για «διπλές» Τιμές Ζώνης.

Για παράδειγμα αν μια τιμή ζώνης που είναι σήμερα 1.200 ευρώ το τ.μ αυξηθεί στα 1.500 ευρώ, η νέα τιμή να ισχύσει για τις αγοραπωλησίες ενώ ειδικά και κατ’ εξαίρεσή για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ να εφαρμοστεί μικρότερη τιμή ζώνης π.χ. 1.300 ευρώ. Το σχέδιο αυτό θα επιτρέψει την σταδιακή αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε διάστημα 3ετιας.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι τις 14 Ιουνίου και αφού έχουν γίνει οι δοκιμαστικές εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ με βάση τις νέες τιμές ζώνης και ειδικά του συμπληρωματικού φόρου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr