
Μπακογιάννη: Ναι σε λύση-πακέτο και όχι σε σαλαμοποίηση του Σκοπιανού
Το κυβερνητικό αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν υφίσταται
«Mόνο μια λύση-πακέτο μπορεί να λύσει το πρόβλημα, και αυτό έχει πει η Νέα Δημοκρατία σε όλους τους τόνους. Η σαλαμοποίηση του ζητήματος ενέχει κινδύνους» δηλώνει η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση όλοι επιθυμούμε μια βιώσιμη λύση».
Η κ. Μπακογιάννη κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία και μικροπολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς, όπως λέει, δεν επιδίωξε την εθνική συνεννόηση, αλλά προσπάθησε να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντιπολίτευση.
Η πρώην υπουργός υποστηρίζει, εξάλλου, ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος, αφού η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και «έχει δεσμευτεί σε νέες περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, ενώ η προσδοκία για ελάφρυνση του χρέους φαίνεται να εξανεμίζεται».
«Άρα, το αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν υφίσταται, υπάρχουν πολλές και δύσκολες υποχρεώσεις» προσθέτει.
Η πρώην υπουργός τάσσεται υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών, αλλά προσθέτει ότι είναι επίσης απαραίτητη η θεσμοθέτηση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. «Δεν γίνεται 500.000 νέοι που βρίσκονται στο εξωτερικό να μην μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους. Οι τεχνικές δυσκολίες τις οποίες επικαλείται η κυβέρνηση δεν έχουν βάση, καθώς θα μπορούσαν να ψηφίσουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους» υπογραμμίζει.
Τέλος, η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι μετά τις εκλογές στην Τουρκία «πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη γείτονα με βάση τα νέα δεδομένα στην εξωτερική πολιτική της».
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Ιουνίου έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Φεύγει από την Κηφισιά ο Λέτο»
- Πώς συνέβη το τροχαίο με τον οδηγό μηχανής στην Αττική Οδό
- «Η Χάποελ προσφέρει 3,5 εκατομμύρια στον Μοντέρο, αλλά εκείνος προτιμά τον Ολυμπιακό»
- ΣΥΡΙΖΑ για τους συλληφθέντες του Global Sumud Flotilla: Το καθεστώς Νετανιάχου επιχειρεί να κανονικοποιήσει τη φρίκη
- Ολυμπιακός: Η Κάρτα Μέλους για την αγωνιστική περίοδο 2026-27 και η Συλλεκτική Κάρτα Φιλάθλου των 102 ετών

