Την πόρτα σε χιλιάδες δανειολήπτες οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας τους δείχνουν οι αλλαγές που προωθούνται από κυβέρνηση και θεσμούς και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή το αργότερο έως τον Ιούνιο.

Με κομβικό σημείο την εισαγωγή της άρσης του τραπεζικού απορρήτου για όσους θέλουν να ενταχθούν στο καθεστώς προστασίας έως το τέλος του 2018 αλλά και για εκείνους που οι αιτήσεις τους εκκρεμούν, κυβέρνηση και θεσμοί  επιδιώκουν να κλειδώσουν με τη συμφωνία κάθε δίοδο για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προχωρά και στην ενεργοποίηση της διάταξης του νόμου Κατσέλη που προβλέπει την παροχή χρηματοδότησης του Δημοσίου στην καταβολή των δόσεων για δανειολήπτες αλλά και για εγγυητές που αδυνατούν οικονομικά.

Η διάταξη αυτή μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί παρά το γεγονός ότι προϋπήρχε στον νόμο – πέρυσι στον προϋπολογισμό είχαν εγγραφεί κονδύλια 100 εκατ. ευρώ και φέτος 50 εκατ. για τον σκοπό αυτό. Αλλαγές όμως έρχονται και στις διατάξεις που διέπουν τον εξωδικαστικό μηχανισμό με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ