Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαθεοδώρου: Σήμερα ολοκληρώνεται μία παρωδία

Παπαθεοδώρου: Σήμερα ολοκληρώνεται μία παρωδία

«Δεν τελειώνει εδώ η υπόθεση, γιατί μένει ανοιχτή η υπόθεση των σκευωρών, των συνεργών τους και όλων όσων στήριξαν τη σκευωρία, γι' αυτούς θα επανέλθει η Δικαιοσύνη και τότε θα μάθουμε ποια είναι η αλήθεια, που σήμερα θέλει η πλειοψηφία να αποκρύψει» ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου

«Σήμερα, με τις ψήφους της πλειοψηφίας, ολοκληρώνεται η παρωδία της διαδικασίας που επέλεξε η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ως επικοινωνιακό τέχνασμα για να συντηρήσει τον μύθο της κάθαρσης και να ξεφύγει από την πολιτική απομόνωση, στην οποία την έχουν θέσει οι πολίτες». Σε αυτήν τη φράση συμπύκνωσε το σκεπτικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην υπόθεση Novartis ο εισηγητής του κόμματος, Θ. Παπαθεοδώρου, και κατήγγειλε την πλειοψηφία ότι μέσα σε όλους τους τακτικισμούς, επιλέγει και «σημαδεμένο ψηφοδέλτιο».

«Δεν τελειώνει εδώ, όμως, η υπόθεση, γιατί μένει ανοιχτή η υπόθεση των σκευωρών, των συνεργών τους και όλων όσων στήριξαν τη σκευωρία, γι’ αυτούς θα επανέλθει η Δικαιοσύνη και τότε θα μάθουμε ποια είναι η αλήθεια, που σήμερα θέλει η πλειοψηφία να αποκρύψει» ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Επίσης, όπως σημείωσε, με τη σημερινή συζήτηση ολοκληρώνεται μία παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας και απροκάλυπτης πολιτικής σκοπιμότητας που άρχισε με την απόφαση της 21ης Φεβρουαρίου και τη σύσταση της Επιτροπής, συνεχίστηκε με τις καινοφανείς αναζητήσεις της πλειοψηφίας περί αναρμοδιότητας ή όχι της Επιτροπής για να καταλήξει στο πόρισμα της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί αναρμοδιότητας και στην πρόταση της ίδιας πλειοψηφίας προς το Σώμα, ουσιαστικά για την μη άσκηση ποινικής δίωξη για λόγους αναρμοδιότητας.

Εφόσον, όμως, είναι έτσι, όπως διερωτήθηκε ο κ. Παπαθεοδώρου, πού πήγαν οι βαρυσήμαντες εξαγγελίες του ίδιου του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια για συνταρακτικές αποκαλύψεις σχετικά με την εμπλοκή των αναφερόμενων προσώπων στο σκάνδαλο Novartis και οι αναφορές για τον καταλογισμό ποινικών και πολιτικών ευθυνών σε όσους ζημίωσαν το Δημόσιο και διευκόλυναν τη διαφθορά στον χώρο του φαρμάκου;

Ακόμη, έθεσε το ερώτημα πού πήγαν οι αναφορές του υπουργού για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους; «Χάθηκαν» αποφάνθηκε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ και εκτίμησε ότι «χάθηκαν στις παρελκυστικές μεθοδεύσεις που η κυβέρνηση δρομολόγησε».

«Και χάθηκαν στην ανάλωση των συνεδριάσεων τής Επιτροπής υπό τον βασικό προβληματισμό, αναστοχασμό, ότι η αρμοδιότητα της Βουλής για τη δίωξη εγκλημάτων που τελέστηκαν από μέλη της κυβέρνησης δεν είναι σε κάθε περίπτωση προκαθορισμένη, δεν είναι δεδομένο ότι τα εγκλήματα έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων των πολιτικών προσώπων» πρόσθεσε.

Εξάλλου, όπως τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου, στο ενδιάμεσο του «αναστοχασμού» διάστημα, αποστέλλονταν στην Επιτροπή νέα στοιχεία, τα οποία δεν εξετάστηκαν ποτέ ουσιαστικά, ενώ μόλις χθες ο κ. Κοντονής φρόντισε να δημοσιοποιήσει ότι διαβίβασε στη Βουλή τη διάταξη ότι τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου.

«Κάπου εκεί η παρωδία κοινοβουλευτικών διαδικασιών μεταβάλλεται σε προφανή παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών των δικονομικών αρχών, των διαδικασιών της Βουλής και προδίδει την αγωνιώδη προσπάθεια επικοινωνιακού χειρισμού ενός πελώριου φιάσκου, που έστησε η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της Επιτροπής και πλέον ό,τι κι αν κάνουν είναι εγκλωβισμένοι στα πολιτικά αδιέξοδα που δημιούργησαν» επισήμανε.

Ακόμη, ο εισηγητής της ΔΗΣΥ υποστήριξε πως όλα αυτά αποδεικνύουν ότι και στη γκρίζα προπαγάνδα στην κυβέρνηση παραμένουν απρόσεκτοι, αδιάφοροι για την υπονόμευση των θεσμών και πάντως απολύτως καθεστωτικοί.

«Δεν είναι μόνο αυτά, είναι και η προκλητική επιδίωξη της κυβέρνησης για απαλλοτρίωση της νομιμοποιητικής δύναμης του θεσμού της Δικαιοσύνης από ένα σύστημα καθεστωτικής λειτουργίας, μέσα από το οποίο θα μπορεί τελικά η κυβέρνηση να προωθεί τα συμφέροντά της» κατέληξε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024