Την απογοήτευσή του για τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης Novartis εξέφρασε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του πορίσματος της ειδικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

«Αντί να εκπληρώσει την εντολή που έλαβε η Επιτροπή, η πλειοψηφία επέλεξε να αποδράσει από τις ευθύνες της» σημείωσε κατά την τοποθέτησή του, εκφράζοντας μάλιστα «εύλογες ανησυχίες για την ποιότητα δημοκρατικών θεσμών στη χώρα».

«Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Είμαι αθώος. Ουδέν αδίκημα διέπραξα. Συνεπώς δε με αφορά ουδεμία ερμηνεία περί παραγραφής. Ποιες πολιτικές ευθύνες να αναλάβουμε; Για πράξεις τις οποίες δε διαπράξαμε;» διερωτήθηκε, τονίζοντας πως «με αφορά μονάχα η αλήθεια. Αρνούμαι να συμπράξω στον αποπροσανατολισμό».

Παράλληλα, υποστήριξε πως στα σημειωματάρια του Φρουζή «δεν καταγράφεται συνάντηση μου, ούτε το όνομα μου. Δεν υπάρχω για τον πρόεδρο της Novartis».

«Εάν κληθώ από τη Δικαιοσύνη θα καλέσω ως μάρτυρα το σημερινό υπουργό Υγείας κ. Ξανθό να φέρει τις υπουργικές μου αποφάσεις. Και πολλές από τις δικές μου αποφάσεις που αφορούσαν στις προμήθειες του δημοσίου έχουν ξαναϋπογράφει χωρίς να αλλάζει κεραία και προκηρύσσει διαγωνισμούς ο κ. Ξανθός. Γνωριζόμαστε καλά ώστε να είναι γνωστό ότι δεν είμαστε όλοι βουτηγμένοι στο βούρκο της διαφθοράς» πρόσθεσε.