Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπεράριθμοι οι πρόσφυγες στις δομές των Διαβατών

Υπεράριθμοι οι πρόσφυγες στις δομές των Διαβατών

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οι δομές στα Διαβατά φιλοξενούν υπεράριθμους πρόσφυγες και μετανάστες, όπως συμβαίνει και σε Κω, Λέσβο και Σάμο

Πέρα από το προβλεπόμενο είναι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων στα Διαβατά, την Κω, τη Λέσβο και τη Σάμο.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στα Διαβατά αυξήθηκαν κατά 788 άτομα σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν στις 30 δομές φιλοξενίας, που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Έτσι, στις 17/5 καταγράφηκαν συνολικά 27.437 άτομα έναντι 26.649 ατόμων την περασμένη Πέμπτη, την ώρα που η δυνατότητα φιλοξενίας των δομών είναι στα 23.633 άτομα.

Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Κω, έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 14.748 μερίδες φαγητού από τις οποίες 571 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας, οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά τους, ενώ διέθεσαν και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024