
Τέλος χρόνου για τον ΕΝΦΙΑ
Ο φόρος για τα ακίνητα θα κριθεί στη σημερινή συνάντηση στο Χίλτον μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών
Στην τελική ευθεία έχουν μπει τα παζάρια με τους δανειστές για τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και τις ανατροπές στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.
Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και οι νέες αντικειμενικές τιμές θα απασχολήσουν τις σημερινές συζητήσεις των θεσμών με την κυβέρνηση όπως ανέφερε χθες αξιωματούχος.
Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, το υπουργείο Οικονομικών θα δημοσιοποιήσει την απόφαση για τις νέες αντικειμενικές αξίες καθώς και τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους θεσμούς συμφώνησαν ότι μέχρι τις 14 Ιουνίου θα πρέπει να έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση που θα αλλάζει τις τιμές σε 10.000 ζώνες σε όλη την επικράτεια. Μέχρι την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να έχει κριθεί και η τύχη του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.
Μαζί με τον ΕΝΦΙΑ συμπαρασύρονται και δεκάδες άλλες επιβαρύνσεις που επιβάλλονται με βάση τα ακίνητα (από αγοραπωλησίες μέχρι γονικές παροχές και δωρεές) ενώ αντιθέτως άλλοι που κατέχουν ακίνητα σε ακριβά προάστια και πλήρωναν ήδη συμπληρωματικό φόρο, μπορεί να πληρώσουν πλέον λιγότερα σε φόρους, αφού σε τέτοιες περιοχές καταγράφονται και μειώσεις τιμών.
Να σημειωθεί ότι με το χρόνο των εκλογών να είναι ανοικτός, η κυβέρνηση δεν θέλει να φουσκώσει το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ που θα λάβουν τον Αύγουστο και θα κληθούν να πληρώσουν φέτος τα νοικοκυριά.
- Ο Μέσι χτίζει το νέο πρότζεκτ της Κορνεγιά: Γυναικεία ομάδα, νέο γήπεδο και ένα ποδοσφαιρικό μοντέλο για το μέλλον
- Έρευνα για τον θάνατο του ιδρυτή της Mango – Συνελήφθη ο γιος του
- Δήμος Χαλκηδόνος: Διαθέσιμο ηλεκτρονικά το αρχείο οικοδομικών αδειών
- Κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα και σφαίρες στη Μυτιλήνη – Προσπάθησαν να τα περάσουν από Τουρκία
- Νέες υδρογεωτρήσεις στην Τήλο
- Ο Τζον Τραβόλτα εξηγεί την έμπνευση πίσω από τις viral εμφανίσεις του με μπερέ στις Κάννες






