Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπουφόν: Το ποδόσφαιρο με έκανε καλύτερο άνθρωπο

Μπουφόν: Το ποδόσφαιρο με έκανε καλύτερο άνθρωπο

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν μίλησε για όλη την καριέρα του, για τη Γιουβέντους, αλλά και γενικότερα για το ποδόσφαιρο που όπως τονίζει χαρακτηριστικά τον έκανε καλύτερο άνθρωπο

Στην τελευταία του συνέντευξη ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Τζίτζι Μπουφόν αναφέρθηκε σε όλα όσα έχει περάσει στην καριέρα του στη Γιουβέντους, ενώ σχολίασε και τα δύσκολα χρόνια στην ιταλική ομάδα με το σκάνδαλο Καλτσιόπολις.

Ο σπουδαίος τερματοφύλακας των πρωταθλητών Ιταλίας μίλησε για το ποδόσφαιρο και τι σημαίνει για εκείνον, τόνισε πως έγινε καλύτερος άνθρωπος μέσα από αυτό, ενώ αν δεν έπαιζε μπάλα, δήλωσε πως θα γινόταν καθηγητής φυσικής αγωγής. Επίσης, μετά το τέλος της καριέρας του αποκάλυψε πως θα ήθελε να γίνει προπονητής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μετά το τέλος της καριέρας μου θα ήθελα να κάνω μαθήματα και να γίνω προπονητής ή μάνατζερ αλλά θα επιλέξω χωρίς να βιάζομαι.

Αν δεν υπήρχε το ποδόσφαιρο σίγουρα θα ήμουν πολύ χειρότερο άνθρωπος. Πιθανότατα θα είχε γίνει καθηγητής φυσικής αγωγής όπως οι γονείς μου. Πάντα που άρεσαν τα αθλήματα και ήθελα να είμαι κοντά στα παιδιά, αλλά το ποδόσφαιρο με έκανε καλύτερο επειδή πάντα πίστευα ότι η ομάδα είναι πιο σημαντική. Είναι πολύ ωραίο να είσαι μέλος ενός συλλόγου και να μοιράζεσαι νίκες και ήττες.

Όλο αυτό σε κάνει να είσαι λιγότερο εγωιστής. Πιστεύω ότι είναι πολύ όμορφο, γίνεσαι αλτρουιστής και μοιράζεσαι με άλλους που είναι το καλύτερο πράγμα στην ζωή».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στον υποβιβασμό της Γιουβέντους λόγω του Καλτσιόπολις

«Ήταν μία χρονική περίοδο που έπρεπε να βγει κάποιος σαν εμένα μπροστά και να στείλει ένα μήνυμα, ότι οι παίκτες δεν σκέφτονται μόνο τα λεφτά και έχουν πολύ βαθιά συναισθήματα. Θα το έκανε ξανά.

Ήταν μία πολύ διασκεδαστική χρονιά. Όμως μετά όταν είχαμε κάποια άσχημες σεζόν στην πρώτη κατηγορία, όταν η Γιουβέντους ήταν αγνώριστη. Τότε σκέφτηκα «γιατί το έκανα αυτό», όμως πάντα χαμηλόφωνα γιατί είμαι αρκετά θετικός άνθρωπος. Είμαι σίγουρος ότι η σκληρή δουλειά και η καλή συμπεριφορά κάνει πάντα την διαφορά».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024