Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με αέρα φαβορί ο Ζοτς, να «χαλάσει» το πάρτι θέλει ο «Σάρας»

Με αέρα φαβορί ο Ζοτς, να «χαλάσει» το πάρτι θέλει ο «Σάρας»

Ο πρώτος, χρονολογικά, ημιτελικός του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο Βελιγράδι, μεταξύ της Φενερμπαχτσέ και της Ζαλγκίρις, θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 19:00

Ευδιάθετος εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου πριν το εναρκτήριο τζάμπολ του φάιναλ φορ στο Βελιγράδι, όπου λαμβάνει μέρος ως ο κάτοχος του περυσινού τίτλου.

O Σαρούνας Γιασικεβίτσιους οδήγησε τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο πρώτο φάιναλ φορ της από το 1999, όταν η λιθουανική ομάδα είχε κατακτήσει και τον τίτλο.

«Δεν σκέφτομαι τον 10ο τίτλο, αλλά το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις»

Ο «Ζοτς» δήλωσε αρχικά για το γεγονός πως το φάιναλ φορ διεξάγεται στην πατρίδα του, τη Σερβία, και στην πόλη, όπου αγωνίστηκε ως παίκτης της Παρτιζάν: «Είναι αναμφίβολα πολύ ξεχωριστό. Κρίμα που θα είμαι μόλις 5 ημέρες εδώ».

Για τη συγκυρία να βρεθεί αντιμέτωπος με τους Γιασικεβίτσιους (παίκτης του στον Παναθηναϊκό), Ιτούδη (βοηθός του στον Παναθηναϊκό) και Λάσο (παίκτης του στη Ρεάλ), σχολίασε με μεγάλη δόση χιούμορ: «Είναι ωραία που έχω την ευκαιρία να περάσω λίγο χρόνο μαζί τους. Ήδη άρχισα από χθες το βράδυ. Δεν είναι εύκολο, είναι πιο νέοι, θα με χρησιμοποιήσουν. Είμαι σίγουρος πως ο Σάρας θα προσπαθήσει να με πάει κάπου απόψε! Θα παίξει όλα τα χαρτιά του! Θα δούμε τι θα γίνει αύριο. Ξέρω πως ο Σάρας έχει δουλέψει πολύ σκληρά και πόσο ξεχωριστό είναι να είναι με την ομάδα του εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω εδώ τους φίλους μου».

Για το ότι με τη Φενερμπαχτσέ υπερασπίζεται τον τίτλο του πρωταθλητή, καθώς και το ενδεχόμενο να αυξήσει σε 10 τα τρόπαιά του στη διοργάνωση απάντησε: «Δεν σκέφτομαι τον 10ο τίτλο, αλλά το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις. Σίγουρα θα είναι καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ας νικήσει ο καλύτερος».

Για τον Παούλιους Γιανκούνας της Ζαλγκίρις, ο Ομπράντοβιτς δήλωσε: «Είναι ηγέτης για την ομάδα του, κάνει πολλά για εκείνη. Θα είναι «κλειδί» για εμάς να τον σταματήσουμε. Όπως λέει και ο Σάρας, θα το κάνουμε αργά και σταθερά, για να έχουμε ελπίδες μέχρι το τέλος του ματς».

Στο τέλος, ρωτήθηκε αν έχει ξανά φέτος πίεση, επειδή το φάιναλ φορ διεξάγεται στην πατρίδα του, όπως είχε και πέρυσι που η Φενερμπαχτσέ αγωνιζόταν στην πόλη της. «Η συζήτηση για την πίεση άρχισε αμέσως μετά την Κωνσταντινούπολη πέρυσι. Η πίεσή μου φέτος είναι άλλη, που θα είναι ο Σάρας απόψε» απάντησε γελώντας.

«Ελπίζω να εκπλήξουμε τη Φενέρ»

Ο προπονητής της Ζαλγκίρις είπε αρχικά για την πρόκληση του να είναι αντιμέτωπος με τον Ομπράντοβιτς: «Ευτυχώς δεν παίζω ένας εναντίον ενός μαζί του! Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίζουμε τους πρωταθλητές, αλλά πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι».

Για το ότι πριν από εννέα χρόνια καθόταν στην ίδια θέση, αλλά ως παίκτης δίπλα στον Ομπράντοβιτς, και φέτος θα τον αντιμετωπίσει τόνισε: «Αν είσαι στο φάιναλ φορ και παίζεις εναντίον του, είναι ήδη επιτυχία! Θα είναι σίγουρα προετοιμασμένοι, θα παίξουν σωστά, όπως κάνουν όλη τη σεζόν. Ελπίζω να είναι ένα υπέροχο παιχνίδι».

Για την επιτυχία του να οδηγήσει στην τετράδα τη Ζαλγκίρις εξήγησε: «Όπως κάθε προπονητής, προσπαθείς να δουλεύεις καθημερινά σε μικρά πράγματα. Είναι μια μεγάλη διαδικασία. Είμαι τυχερός που έχω παίκτες που θέλει ο καθένας να προπονεί, που θέλουν να βελτιώνονται, που μου δίνουν το 100% κάθε ημέρα. Προσπαθώ να μην κοιτάω πολύ μακριά από το επόμενο παιχνίδι, μια ομάδα σαν τη Ζαλγκίρις δεν μπορεί να κοιτάει πολύ μακριά. Ελπίζω να εκπλήξουμε τη Φενέρ. Πάμε βήμα βήμα, είναι το πιο εύκολο».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024