Από πολέμιος των ιδιωτικοποιήσεων (ποιος δεν θυμάται τις επιθέσεις του στον Στέργιο Πιτσιόρλα) ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δίνει, ισχυρίζεται, αγώνα για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Και χθες, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, επιτέθηκε στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία κατά τον υπουργό ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στον διαγωνισμό της Εγνατίας και την επέκταση της σύμβασης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι ο φάκελος που έχει στείλει το ΤΑΙΠΕΔ στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν για το «Ελ. Βενιζέλος» είναι ελλιπής, γι’ αυτό και έχει κολλήσει. «Εντάξει, εγώ έχω στο γραφείο μου φωτογραφία του Βελουχιώτη, η αρμόδια επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ ποιον έχει, τον Τσε Γκεβάρα;» αναρωτήθηκε χαμογελώντας ο κ. Σπίρτζης. Αν δηλαδή περνούσε από το χέρι του, θα είχαν πέσει… χθες οι υπογραφές στα δύο projects. Και ας έτριζαν τα κόκαλα του Βελουχιώτη.

Εκεί όμως που το τερμάτισε ο κ. Σπίρτζης είναι όταν διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι θεσμοί από μόνοι τους θα μας ζητήσουν να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις αναγνωρίζοντας την πολύ καλή πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών. Μάλλον δεν θα έχει πάρει το αφτί του ότι οι Γερμανοί έχουν ζητήσει να μπει στο νέο μεταμνημονιακό πρόγραμμα αυξημένης εποπτείας και ρήτρα «μη αναστρεψιμότητας» ώστε να μην μπορεί η κυβέρνηση να ακυρώνει ψηφισμένα μέτρα. Αλλά γιατί να αφήσει την πραγματικότητα να του χαλάσει μια ωραία προεκλογικού χαρακτήρα υπόσχεση;

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο