Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την τιμωρία του Κατσίκη ζητά η Λαϊκή Ενότητα

Την τιμωρία του Κατσίκη ζητά η Λαϊκή Ενότητα

Η Λαϊκή Ενότητα υποστηρίζει πως ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά για τις ομοφοβικές δηλώσεις του

Ανακοίνωση με την οποία ζητά την παραδειγματική τιμωρία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Κατσίκη για τις ομοφοβικές δηλώσεις του εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα, τονίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που βουλευτές εκφράζουν ομοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις από το βήμα της Βουλής

«Ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ έχουν επανειλημμένως εκφραστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο. Πρόσφατα όμως ο κ. Κατσίκης έφτασε στο σημείο, σε μία άνευ προηγουμένου ομοφοβική έξαρση, να εξισώσει έμμεσα την ομοφυλοφιλία με το παιδοφιλία».

Από τη Λαϊκή Ενότητα υπογραμμίζουν ωστόσο ότι προκαλεί αλγεινή εντύπωση και ερωτηματικά η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής, να μην προχωρήσει στην παραδειγματική τιμωρία (επίπληξη ή ποινή) του βουλευτή, μένοντας στο χαρακτηρισμό «προσβλητική».

Το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, υποστηρίζει ότι η αντιμετώπιση του από την επιτροπή της Βουλής σχετίζεται με το γεγονός πως είναι βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

«Η απόφαση – «χάδι» της Επιτροπής ουσιαστικά αθωώνει τον κ. Κατσίκη και «κλείνει το μάτι» στους βουλευτές που προβαίνουν σε ομοφοβικές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες δηλώσεις, δίνοντας θεσμική υπόσταση στην ατιμωρησία» σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα, που προσθέτει ότι απαιτεί την παραδειγματική πειθαρχική τιμωρία του κ. Κατσίκη σύμφωνα με το άρθρο 2 του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024