Η συναρπαστική σειρά «Naturalia» του Γάλλου φωτογράφου Τζόναθαν Χιμένεζ  βάζει την φύση σε πρώτο πλάνο, τονίζοντας την άποψη πως είναι παντοδύναμη.

«Συνειδητοποίησα την ένταση της ατμόσφαιρας και την αισθητική όταν η σκουριά, οι ρωγμές στους τοίχους, τα φθαρμένα χρώματα, τα σπασμένα παράθυρα και η αναζωογόνηση της φύσης δημιουργούν απίστευτες σκηνές. Για μένα όλα αυτά μοιάζουν με απεριόριστη ποίηση » λέει  o καλλιτέχνης.

Αυτό το προσωπικό φωτογραφικό έργο έγινε πρόσφατα ένα βιβλίο που συγκεντρώνει αρκετές εκατοντάδες εγκαταλελειμμένες θέσεις από όλο τον κόσμο, με τα στοιχεία της φύσης να είναι όχι μόνο παρόντα αλλά να δίνουν ζωή και μία νέα οπτική στο τοπίο.

Ο Τζόναθαν Χιμένζ  εργάζεται ήδη στο επόμενο βιβλίο του, το οποίο θα περιλαμβάνει εγκατεστημένα σοβιετικά μνημεία που έχει ανακαλύψει διάσπαρτα σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Όπως οι εικόνες στο «Naturalia», αυτές οι φωτογραφίες θα στερούνται της ανθρώπινης παρουσίας , αφού η φύση και η εγκατάλειψη είναι οι πρωταγωνιστές του έργου.

«Μερικοί άνθρωποι θέλουν να βάλουν μοντέλα μπροστά σε αυτές τις σκηνές, αλλά αυτό δεν είναι αυτό που θέλω εγώ να δείξω», λέει ο φωτογράφος.