Ο Στεφάνος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη μιλούν για τον Κωνσταντίνο Καβάφη
O Στέφανος Κορκολής έβαλε ένα στοίχημα. Όχι απλώς να μελοποιήσει την ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, αλλά να την κάνει τραγούδι. Να βάλει στα σπίτια του κόσμου μέσα από τις μελωδίες τα αριστουργήματα του Αλεξανδρινού ποιητή. Και το πέτυχε.
Ο διπλός δίσκος «Θα θελα αυτήν την μνήμη να την πω» περιέχει ποιήματα και ορχηστρικά βασισμένα στο έργο αλλά και τη ζωή του ποιητή. Για την ερμηνεία αυτού του δύσκολου έργου ο Κορκολής επέλεξε την εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη, με την οποία έχει συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη.
Το έργο παρουσιάστηκε ζωντανά στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδριας αλλά και στον Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και έλαβε εξαιρετικές κριτικές τόσο από συναδέλφους του συνθέτες όσο και από τους μελετητές του ποιητή. Ξεχωριστή θέση έχουν πάντα για τον Στέφανο και τη Σοφία τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη που εκτίμησε τη δουλειά, ενώ ο ίδιος ενθάρρυνε τον Κορκολή να γράψει και ο ίδιος μουσική πάνω σε ποίηση.
- Υπάρχει ζωή χωρίς social media; Όλος ο κόσμος παρακολουθεί τα παιδιά της Αυστραλίας
- Νομπέλ Λογοτεχνίας: Ο Σεφέρης, ο Ελύτης και «Η Συναυλία των Υακίνθων»
- Διονύσης Σχοινάς: Κάνει «Μαύρα Χριστούγεννα» με το νέο ανατρεπτικό τραγούδι του
- Συναγερμός στο Μαξίμου από τις συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη
- Ο Ολυμπιακός φροντίζει για το ευρωπαϊκό του μέλλον: Τι σημαίνει το «προσπέρασμα» στη Μπόντο
- «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο: Έρχεται η τελευταία εκπομπή για το 2025

