Ο θεραπευτικός συνδυασμός κιτρικού ασβεστίου, γαλακτικού ασβεστίου, βιταμίνης D3 και βιταμίνης K2, σε περιεκτικότητες σύμφωνες με τις διεθνείς επιστημονικές οδηγίες, συμβάλλει στην καλύτερη αντιμετώπιση αλλά και πρόληψης της οστεοπόρωσης.

Η καινοτομία του νέου θεραπευτικού συνδυασμού συνίσταται στη σύστασή του, καθώς αφενός το κιτρικό ασβέστιο δεν προκαλεί γαστρεντερικές διαταραχές και αφετέρου η συμπληρωματική χορήγηση ασβεστίου έχει θετική επίδραση στην οστική πυκνότητα και στην οστική αντοχή, καθώς μειώνει τον κίνδυνο των καταγμάτων και προφυλάσσει από την οστεοπόρωση.

Είναι γνωστό ότι η χορήγηση του κιτρικού ασβεστίου είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει την εμφάνιση γαστρεντερικών διαταραχών όπως φουσκώματα, κοιλιακά άλγη, πρόκληση αερίων και τεινεσμού, δυσπεψία και δυσκοιλιότητα και επίσης δεν απαιτεί όξινο περιβάλλον για να απορροφηθεί, επομένως μπορεί να χορηγηθεί ανεξάρτητα από τη λήψη τροφής. Με τα κιτρικά άλατα του SYNOSTEO αναστέλλεται ο σχηματισμός κρυστάλλων και μειώνεται ή/και προλαμβάνεται ο σχηματισμός λίθων στα νεφρά.

Το νέο σκεύασμα παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης. Σύμφωνα με τον Συμεών Τουρνή, Ενδοκρινολόγο, Επιστημονικό Συνεργάτη του Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος «Θ. Γαροφαλίδης», το κιτρικό ασβέστιο είναι εύπεπτο και διαθέτει καλύτερη απορρόφηση και βελτιωμένη ανοχή από το πεπτικό. Παράλληλα είναι πολύ σημαντική η σωστή επιλογή των σκευασμάτων που περιέχουν ασβέστιο ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη συμμόρφωση και αποτελεσματικότητα.

Τονίζει ωστόσο ότι η βιταμίνη D3 θα πρέπει να χορηγείται στις συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις ώστε να έχει το μέγιστο αποτέλεσμα.

«Η βιταμίνη Κ έχει θετική επίδραση στον οστικό μεταβολισμό, βελτιώνει την οστική πυκνότητα και δρα ευνοϊκά στο καρδιαγγειακό, και τέλος αυτός ο τριπλός συνδυασμός κιτρικού ασβεστίου, βιταμίνης D στις συνιστώμενες δόσεις και βιταμίνης K2, έρχεται για να προσφέρει στην αντιμετώπιση της μετεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης», σημειώνει.

Ο νέος θεραπευτικός συνδυασμός συνίσταται σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, σε άτομα με οστεοπενία ή/και οστεοπόρωση και ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους, σε άτομα που έχουν χαμηλά επίπεδα γαστρικού οξέος (υποχλωρυδρία), σε όσους λαμβάνουν αναστολείς της έκκρισης οξέος (όπως αντιόξινα) και σε όσους υποφέρουν από φλεγμονώδεις διαταραχές του εντέρου. Επίσης, είναι κατάλληλο για ασθενείς με δυσανεξία στη γλουτένη και τη λακτόζη, καθώς είναι ελεύθερο αυτών.