Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιούνκερ: Πρωταρχικής σημασία για την ειρήνη η συμφωνία με το Ιράν

Γιούνκερ: Πρωταρχικής σημασία για την ειρήνη η συμφωνία με το Ιράν

Τη βούληση της ΕΕ να διατηρήσει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών

Τη βούληση της ΕΕ να διατηρήσει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, μετά τη συνάντηση που είχα στις Βρυξέλλες.

«Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη συμφωνία που με άλλους εταίρους έχουμε πετύχει με το Ιράν. Δε θέλουμε να καταστραφεί γιατί είναι πρωταρχικής σημασίας για την ειρήνη στην περιοχή και την ειρήνη στον υπόλοιπο κόσμο» είπε ο πρόεδρος Γιούνκερ.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η ΕΕ και ευχήθηκε καλή επιτυχία, δηλώνοντας ότι υποστηρίζει απόλυτα τις προσπάθειες αυτές.

Εξάλλου, ο Κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι πρότεινε στον Α. Γκουτέρες να διορίσει έναν ειδικό αντιπρόσωπο για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, μετά τα τελευταία γεγονότα που δημιουργούν ανησυχία στην Ευρώπη και εκτός.

Τέλος, ο Α. Γκουτέρες έκανε λόγο για επιστροφή του «ψυχρού πολέμου» με «μία διαφορά».

«Σήμερα δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί διαλόγου και επαφής που διασφάλιζαν στο παρελθόν ότι η κατάσταση δε θα φύγει εκτός ελέγχου» τόνισε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, ενώ αναφέρθηκε σε «συγκρούσεις» που πολλαπλασιάζονται όλο και περισσότερο και είναι «αλληλένδετες» μεταξύ τους και με μια παγκόσμια «απειλή τρομοκρατίας».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024