Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Απαραίτητη προϋπόθεση η συνταγματική αλλαγή στην ΠΓΔΜ

Μητσοτάκης: Απαραίτητη προϋπόθεση η συνταγματική αλλαγή στην ΠΓΔΜ

Στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την άφιξή του στη Σόφια για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Στις εξελίξεις για την είσοδο της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στη Σόφια για τη σύνοδο του ΕΛΚ.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, η είσοδος των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποτελεί στρατηγική επιδίωξη για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό «δεν μπορεί να γίνει χωρίς προϋποθέσεις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως η επίλυση του προβλήματος του ονόματος της ΠΓΔΜ πρέπει να είναι συνολική, αλλά και ενιαία. «Η οποία έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση, όχι μόνο το erga omnes, αλλά και τη συνταγματική αλλαγή στη γειτονική χώρα. Και αυτή η συνταγματική αλλαγή είναι μία προϋπόθεση για την επίλυση, από την οποία η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει πίσω ούτε ένα χιλιοστό» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνάντησε στη Σόφια τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και συζήτησαν για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και για διμερή θέματα.

Επίσης, δεδομένου ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία είναι οι μόνες χώρες της ΕΕ που έχουν σύνορα με την Τουρκία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε στον κ. Μπορίσοφ και το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ολιγόλεπτη συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ιταλία.

Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΕΛΚ, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε, επίσης, με την επίτροπο για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, Μαρίγια Γκαμπριέλ και επισήμανε πως η ΝΔ έχει ετοιμάσει μία φιλόδοξη πρόταση για τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στην ψηφιακή εποχή, την οποία θα φροντίσει να χρηματοδοτήσει και από κοινοτικά κονδύλια του προϋπολογισμού 2020-2027 που εννεαπλασιάστηκαν.

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024