Έχοντας φιλοξενήσει εκθέσεις σπουδαίων εκπροσώπων της Haute Cuture, του design, της αρχιτεκτονικής, της φωτογραφίας και της τέχνης, το βρετανικό μουσείο Victoria & Albert δεν σταματά να ιντριγκάρει το κοινό του.

Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον στρέφεται στον χώρο των κοσμημάτων καθώς η βασίλισσα της ποπ, Μπιγιόνσε θα δώσει το δικό της στίγμα με ένα προσωπικό της αντικείμενο, δίπλα σε ιστορικά ονόματα που κατέχουν ήδη μία θέση στο γνωστό μουσείο.

Έτσι λοιπόν η Queen B μη έχοντας που να φιλοξενήσει το πανάκριβο δαχτυλίδι -δώρο του συζύγου της Jay Z- αξίας 70.000 λιρών, αποφάσισε να το δωρίσει στο V&Α.

Το εντυπωσιακό, σε μορφή πεταλούδας δαχτυλίδι, φαίνεται ότι έπιανε χώρο στη θυρίδα του γνωστού ποπ ζευγαριού και θεώρησε πως το γνωστό μουσείο τέχνης και design είναι ο ασφαλέστερος και καταλληλότερος χώρος για να το φιλοξενήσει.

Σχεδιασμένο από τον Glenn Spiro το 2014, αποτελείται από πράσινο σπάνιο τσαβορίτη και διαμάντια, διαθέτει φτερά από τιτάνιο και η αξία του εκτιμάται στις 70.000 λίρες.

«Το δαχτυλίδι – πεταλούδα που μας δώρισε η Μπιγιόνσε είναι ένα λαμπρό παράδειγμα σύγχρονης τέχνης κοσμήματος από έναν από τους σπουδαιότερους βρετανούς σχεδιαστές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο curator κοσμημάτων Clare Phillips.

Το πανάκριβο δαχτυλίδι φιγουράρει ήδη στην William and Judith Bollinger Jewellery Gallery, ανάμεσα σε κοσμήματα που έχουν φορεθεί στο παρελθόν από την Ελισάβετ Α’, τη Μεγάλη Αικατερίνη, την αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα αλλά και σε κοσμήματα από την αρχαία ελληνική περίοδο έως και σήμερα.