Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανακαινίστηκε το σπίτι που έζησε η Γκρέις Κέλι στα παιδικά της χρόνια

Ανακαινίστηκε το σπίτι που έζησε η Γκρέις Κέλι στα παιδικά της χρόνια

Η Γκρέις Κέλι, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, έγινε πριγκίπισσα του Μονακό, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ' το 1956. Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του από την κατοικία στη Φιλαδέλφεια.

Το σπίτι στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, στο οποίο μεγάλωσε η Γκρέις Κέλι ανακαινίστηκε πλήρως και απέκτησε ξανά την αρχική του αίγλη.

Ο Τόμπι Μπόσακ, εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος «Πριγκίπισσα Γκρέις», δήλωσε στην εκπομπή «Today» του NBC ότι η κατοικία αποικιακού στυλ, που αποτελείται από έξι υπνοδωμάτια, θα χρησιμοποιείται περιστασιακά από τον γιο της Γκρέις Κέλι, Αλβέρτο Β’, πρίγκιπα του Μονακό και την οικογένειά του.

Επίσης θα στεγάσει τα γραφεία του Ιδρύματος Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό και θα φιλοξενεί εκδηλώσεις του Ιδρύματος Πριγκίπισσα Γκρέις, το οποίο χορηγεί υποτροφίες σε ανερχόμενα ταλέντα στο θέατρο, τον χορό και τον κινηματογράφο.

Η Γκρέις Κέλι, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, έγινε πριγκίπισσα του Μονακό, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ’ το 1956. Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του από την κατοικία στη Φιλαδέλφεια.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος αγόρασε το σπίτι το 2016 έναντι 755.000 δολ. και το ανακαίνισε, ώστε να θυμίζει την περίοδο που ζούσε εκεί η μητέρα του.

«Είχαμε κάποιες συζητήσεις με τα ξαδέλφια μου για αυτό, δεν θέλαμε να το δούμε να εξαφανίζεται ή να μετατρέπεται σε κάτι άλλο από τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες» δήλωσε ο πρίγκιπας Αλβέρτος. «Είναι ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της οικογένειάς μας».

Το σπίτι ήταν σε άθλια κατάσταση όταν το αγόρασε, αλλά οι πρώην ιδιοκτήτες άφησαν ανέπαφη μια πόρτα ντουλάπας που ήταν μαρκαρισμένη με τα ύψη όλων των παιδιών της Γκρέις Κέλι, ανέφερε ο πρίγκιπας Αλβέρτος στην εκπομπή «Today».

Η αρχική ιδέα ήταν η κατοικία να λειτουργήσει ως μουσείο, αλλά τελικά η οικογένεια δεν έλαβε τέτοια απόφαση.

Το σπίτι χτίστηκε το 1935 από τον πατέρα της Γκρέις Κέλι, Τζον Μπρένταν Κέλι, ο οποίος ήταν τρεις φορές ολυμπιονίκης στο άθλημα της κωπηλασίας τη δεκαετία του 1920 και αργότερα είχε τη μεγαλύτερη επιχείρηση οικοδομικών υλικών στην ανατολική ακτή και ασχολήθηκε και με την πολιτική.

Η Γκρέις Κέλι έφυγε από τη Φιλαδέλφεια σε ηλικία 20 ετών για το Χόλιγουντ, αλλά οι κάτοικοι της πόλης την λάτρευαν. Η πόλη πένθησε τον θάνατό της το 1982 από τραυματισμούς που υπέστη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Γαλλία, ενώ επέστρεφε μαζί με την έφηβη κόρη της Στεφανί, από το εξοχικό τους στην επαρχία. Ήταν 52 ετών.

Όταν κάποτε ρωτήθηκε για τις αναμνήσεις της από τα χρόνια που έζησε στη Φιλαδέλφεια, η Γκρέις Κέλι είχε πει ότι ο περίπατος κατά μήκος ενός κολπίσκου στο πάρκο Φερμάουντ ήταν «η μεγαλύτερη απόλαυση της».

Το πατρικό της σπίτι έγινε πρωτοσέλιδο το 2014, όταν ο 81χρονος πρώην ιδιοκτήτης του δεν αμφισβήτησε τις κατηγορίες για κακοποίηση ζώων, καθώς κρατούσε γάτες και σκύλους σε ανθυγιεινές συνθήκες. Υπάλληλοι της Εταιρείας της Πενσυλβάνια για την Πρόληψη της Κακοποίησης Ζώων βρήκαν 15 γάτες στο σπίτι. Ο ιδιοκτήτης ζούσε εκεί από το 1973.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024