Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: «Κράτος απαρχάιντ» το Ισραήλ

Ερντογάν: «Κράτος απαρχάιντ» το Ισραήλ

Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο Νετανιάχου έχει «παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του», ενώ τον προέτρεψε να λάβει ένα μάθημα ανθρωπιάς διαβάζοντας τις Δέκα Εντολές

«Πυρά» εναντίον του Ισραήλ και του Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε για μια φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε «κράτος απαρτχάιντ» το Ισραήλ.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι έχει «παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του», καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών στη Γάζα.

«Ο Νετανιάχου είναι ο πρωθυπουργός ενός κράτους απαρτχάιντ που κατέλαβε εδάφη ενός ανυπεράσπιστου λαού εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Έχει παλαιστινιακό αίμα στα χέρια τους και δεν μπορεί να καλύψει τα εγκλήματά του κάνοντας επίθεση στην Τουρκία», έγραψε ο Ερντογάν στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Θέλεις ένα μάθημα ανθρωπιάς; Διάβασε τις Δέκα Εντολές», συνέχισε, απευθυνόμενος στον Νετανιάχου.

Επέστρεψε στην Άγκυρα ο τούρκος πρεσβευτής

Λίγες ώρες νωρίτερα η Άγκυρα ζήτησε από τον πρεσβευτή του Ισραήλ να φύγει προσωρινά από τη χώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα στη Γάζα. Ο πρεσβευτής Εϊτάν Ναέ κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και του ζητήθηκε «να επιστρέψει στη χώρα του για κάποιο διάστημα», όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας.

Διαβάστε ακόμα:

Νετανιάχου προς Ερντογάν: Μην μας κάνεις μαθήματα ηθικής

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024