Ως «εξόφθαλμα εξυγιαντικό μέτρο», χαρακτήρισε την σχεδιαζόμενη κατάτμηση των μεγάλων Περιφερειών ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε ομιλία του από την Πρέβεζα, ασκώντας παράλληλα κριτική στην Νέα Δημοκρατία για την στάση της στο ζήτημα.

Ο υπουργός μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, στάθηκε στο θέμα της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών, ειδικά σε αυτό της Β’ Αθήνας, λέγοντας ότι «οι τεράστιες περιοχές, δίνουν ευκαιρία για άλλου είδους σχέσεις, καθώς νοθεύουν αυτές που πρέπει να έχουν οι βουλευτές με την κοινωνία».

«Κάλεσα σήμερα το πρωί, την επόμενη Πέμπτη όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής στο υπουργείο Εσωτερικών, να συζητήσουμε για το θέμα, όπως και για την κατάτμηση της περιφέρειας του παλαιότερα υπολοίπου Αττικής. Και τι απάντησε η ΝΔ; Ναι το είχαμε πει, αλλά δεν θα το ψηφίσουμε, εάν δεν δούμε κάτι άλλο, το θέμα της ψήφου των Ελλήνων στο εξωτερικό» συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.

«Να το συζητήσουμε το θέμα, αλλά πως σχετίζεται με κάτι, που πρότινος λέγαμε πως συμφωνούσαμε. Μήπως κρύβεστε; Μήπως είναι ένα άλλο δείγμα, ότι τελικά είναι φοβικοί σε οτιδήποτε είναι εξυγιαντικό μικρό ή μεγάλο, οτιδήποτε είναι εκσυγχρονιστικό και βελτιώνει τους όρους άσκησης της πολιτικής. Είναι ένα άλλο δείγμα εκ μέρους της ΝΔ» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Σκουρλέτης, υπογράμμισε επίσης πως όραμα της κυβέρνησης είναι μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση και ότι ο «Κλεισθένης Ι», αποτελεί την εισαγωγή σε μία μεταρρυθμιστική περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας