Οι διακοπές με το έτερον ήμισυ είναι ούτως ή άλλως μία δοκιμασία στη σχέση από την οποία δεν βγαίνουν όλοι νικητές. Εσύ μπορεί να υπάγεσαι στην κατηγορία χρόνιας σχέσης και να έχεις περάσει το τεστ με 10. Υπάρχουν όμως και εκείνες που το δοκιμάζουν για πρώτη φορά και προτιμούν να πάνε κάπου με μεγάλη παρέα ώστε να μην νιώσουν ότι βαριούνται κι ότι θα μειώσουν τις πιθανότητες τσακωμού με τον αγαπημένο τους. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή αυτό το ταξίδι είναι η αντίστροφη μέτρηση για τη σχέση σου;

Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Κάθε άνθρωπος και κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του κώδικες επικοινωνίας και τα δικά του όρια ως προς το τι επιτρέπει. Δεν υπάρχουν πρέπει και μη, επομένως καλό είναι να ακολουθήσεις το ένστικτό σου και να πάρεις την απόφαση που ταιριάζει σε εσένα, αφού όμως έχεις σκεφτεί λίγο τα υπέρ και τα κατά.

Διακοπές με την αντροπαρέα. Αν με το ‘παρέα’ εννοούμε τους κολλητούς από το σχολείο, έχεις να σκεφτεί κάποια πράγματα. Πώς είναι αυτή η παρέα όταν βγαίνει έξω χωρίς εσένα; Είναι κάφροι που ασχολούνται συνέχεια με τις γυναίκες στο χώρο; Είναι γλυκά ρομαντικά αγόρια που μιλούν για ποίηση και υπαρξιακή ψυχολογία; Είναι όλοι μέσα στην κατάθλιψη και κλαίγονται όλη την ώρα για το δρόμο που πήρε η ζωή τους; Κάπως έτσι θα είναι και στις διακοπές, οπότε καλό είναι να ξέρεις τι σε περιμένει αν μπεις στο καράβι της γραμμής μαζί τους.

Διακοπές με φιλικά ζευγάρια. Αν ο σύντροφός σου είναι σχεσάκιας ή απλά έχει δεσμευμένους φίλους, είναι λογικό να σου προτείνει να πάτε όλα τα πιτσουνάκια μαζί στην Σαντορίνη. Το θέμα είναι όμως αν συμπαθείς αυτά τα ζευγάρια και αν έχεις και τίποτα κοινό μαζί τους. Γιατί πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθείς μπροστά σε ομηρικό καυγά ζευγαριού ή, ακόμα χειρότερα, μπροστά σε εκδηλώσεις τρυφερότητας και πάθους που δεν έχουν τέλος.

Είσαι κι εσύ περίεργη. Κανείς δεν είναι τέλειος και όταν το αποδεχόμαστε, τα πράγματα ρέουν λίγο πιο εύκολα. Αν τυγχάνει να γκρινιάζεις με το παραμικρό, να βαριέσαι εύκολα, να αρπάζεσαι με το παραμικρό και να είσαι τρομερά επιλεκτική, τότε ίσως έχουν οι άλλοι πρόβλημα μαζί σου. Μπορεί ο σύντροφός σου να το δέχεται, αλλά γιατί να περάσουν δύσκολα και οι άλλοι; Αν δεν διαθέτεις την ικανότητα της προσαρμοστικότητας, καλό είναι να αποφύγεις τις διακοπές με ετερόκλητη παρέα.

Συζήτησέ το. Ακόμα κι αν τα πηγαίνεις περίφημα με τους φίλους του καλού σου, δεν σημαίνει ότι έχεις και τη διάθεση να πάτε όλοι μαζί διακοπές. Αντί να καταπιείς την επιθυμία σου, μιλήστε και πες ότι προτιμάς να πάτε οι δυο σας ή ότι είναι οκ να πάει μόνος με τους φίλους του κι εσύ με τους δικούς σου.

Γράψτε το σχόλιο σας