Συγκέντρωση  στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν στην πλατεία Κοτζιά εκατοντάδες συνταξιούχοι διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των συντάξεων τους.

Μεταξύ άλλων ζητούν να μη γίνει επανυπολογισμός των συντάξεων καθώς δεν αντέχουν – όπως λένε – να μειωθούν και άλλο οι αποδοχές τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, «ζητάμε να καταργηθεί αυτός ο νόμος που έχει θανατηφόρες διατάξεις για την προσωπική διαφορά και των επανυπολογισμό των συντάξεων με αποτέλεσμα να μας οδηγεί στη βάσανο της περικοπής 3 με 4 συντάξεων».

Ο κ. Κουμπούρης, όπως και οι διαδηλωτές, «ξεκαθάρισαν» ότι δεν θα δεχτούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που τους αφαιρεί όσα δούλεψαν μια ολόκληρη ζωή και ότι θα βρίσκονται στους δρόμους για την ανατροπή του «αντιασφαλιστικού» νόμου.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κοτζιά και μετά πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Την Τετάρτη, το Ενιαίο Δίκτυο  Συνταξιούχων(ΕΝΔΙΣΥ),με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την συνδιάσκεψη του ΣτΕ για την συνταγματικότητα διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου (επαναϋπολογισμός συντάξεων και άλλα), οργανώνει συλλαλητήριο, σε συνεργασία με άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου).