Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η κυβέρνηση κλείνει το … μάτι στους συνταξιούχους με αόριστες υποσχέσεις

Η κυβέρνηση κλείνει το … μάτι στους συνταξιούχους με αόριστες υποσχέσεις

Υπουργοί και βουλευτές συνεχίζουν να ... μοιράζουν υποσχέσεις προς τους συνταξιούχους

Με στόχο να κατευνάσουν τις αντιδράσεις από τις επικείμενες μειώσεις των συντάξεων, κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να μοιράζουν αφειδώς υποσχέσεις, μιλώντας μεταξύ άλλων για αντισταθμιστικά μέτρα και βελτιώσεις μέχρι το Δεκέμβρη.

Λίγες ώρες μετά την παραδοχή του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου για «μαχαίρι»  ακόμη και στις συντάξεις κάτω των 1.000, επανήλθε τη Δευτέρα, αυτή τη φορά  με μεγαλύτερη δόση αισιοδοξίας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι … υπάρχει χρόνος μέχρι να επικυρωθεί το ύψος των μειώσεων.

«Η προοπτική των αντίμετρων για να εξισορροπηθεί η απώλεια για τα νοικοκυριά, είναι ορατή» δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 κλείνοντας και αυτός με τη σειρά του το … μάτι στους συνταξιούχους.  Έχουμε 7 μήνες μπροστά μας, είπε, για να προσθέσει ότι «έχουμε ένα 20% των συνταξιούχων που θα δει αυξήσεις. Και είναι και ένα ποσοστό που θα έχει μείωση από 0-18% της σύνταξης».

Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι με τα πλεονάσματα που υπάρχουν θα έχουμε το περιθώριο να διαχειριστούμε ζητήματα που πλήττουν τους πολίτες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης από την πλευρά του αναφερόμενος στο επικείμενο «ψαλίδι» στις συντάξεις,  σημείωσε ότι έχουν ψηφιστεί … προσαρμογές στις συντάξεις. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ελιγμών και διαπραγματεύσεων» ώστε – όπως χαρακτηριστικά είπε – «η μεταβολή να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ανώδυνη».

Αυτή την στιγμή δεν μπορείς να τάξεις τίποτα, διευκρίνισε για να συμπληρώσει ότι θα πρέπει να περιμένουνε να κλείσει η αξιολόγηση και το πρόγραμμα και να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. «Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου μπορεί να έχουν αλλάξει κάποια  πράγματα», συμπλήρωσε ο κ. Ξυδάκης.

Το αλαλούμ με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών καθώς και οι αόριστες υποσχέσεις δεν είχαν τέλος. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κληθείς να σχολάσει τις δηλώσεις Πετρόπουλου για μειώσει στις συντάξεις, ανέφερε πως ο υφυπουργός Εργασίας είπε αυτά που έπρεπε να πει.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 συνέστησε υπομονή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στη ζωή και στην πολιτική υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που δημιουργούν εξελίξεις. Μπορεί να πάνε καλύτερα τα πράγματα».

Για εξορθολογισμούς και βελτιώσεις μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης εκτιμώντας ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια θα έχουμε μεγαλύτερες ελευθερίες.  «Η μετάβαση σε μία περίοδο μεγαλύτερης ελευθερίας μας δίνει τη δυνατότητα για βελτιώσεις και ευεργετικές παρεμβάσεις».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024