Τα μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας πέταξαν φέιγ βολάν για τη στάση που κρατά η Αυστρία στο ζήτημα του μεταναστευτικού

Μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έκαναν παρέμβαση το απόγευμα στην οικία της πρέσβη της Αυστρίας, στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη του Ρουβίκωνα επέβαιναν σε μηχανές, πέταξαν φέιγ βολάν έξω από το σπίτι της πρεσβευτή και μετά από λίγο αποχώρησαν.

Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει ότι η σημερινή παρέμβαση έγινε για τη στάση που κρατάει η Αυστρία στο μεταναστευτικό ζήτημα.

«Είναι αλήθεια πως η πρόσφατη διόγκωση του Προσφυγικού ζητήματος, έδωσε το πάτημα για άλλη μια φορά, ώστε η “Ενωμένη Ευρώπη” να φανερώσει το αληθινό της πρόσωπο» αναφέρουν στην ανάρτησή τους τα μέλη του «Ρουβίκωνα».

Όπως συμπληρώνουν οι αντιεξουσιαστές, «πρωτεργάτες στη χάραξη αντιμεταναστευτικών πολιτικών και μέτρων ήταν ο 31χρονος αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος του, ο αρχηγός των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, οι οποίοι αποτέλεσαν το νέο αυστριακό κυβερνητικό συνασπισμό», τονίζοντας πως «ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας είχε ζητήσει να σταματήσουν οι προσπάθειες για την κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ κάλεσε την ΕΕ να λάβει και η ίδια στρατιωτικά μέσα και να ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα».

«Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που επιλέξαμε σήμερα να επισκεφτούμε την οικία της πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι απέναντι σε νεοφασιστικές κυβερνήσεις και στα προτάγματα που προσπαθούν να επιβάλλουν. Οι πρόσφυγες είναι κομμάτι της παγκόσμιας ταξικής μας οικογένειας και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε μόνους» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr