
Κίνα-ΗΠΑ: Συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία θα έχει ένας εμπορικός πόλεμος
Για την αποφυγή του, απαιτούνται εποικοδομητικές προσεγγίσει
Οι συνέπειες ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ θα ήταν καταστροφικές για την παγκόσμια οικονομία.
Από την άλλη μεριά, απαιτούνται εποικοδομητικές προσεγγίσεις για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στις διμερείς εμπορικές σχέσεις, σύμφωνα με κοινή αναφορά μιας κινεζικής και μιας αμερικανικής δεξαμενής σκέψης.
Η εφαρμογή πρακτικών εμπορικού προστατευτισμού από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στις δύο χώρες, ενώ οι συνέπειες αυτές, θα επηρεάσουν αρνητικά το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ίδιας αναφοράς.
Την αναφορά αυτή, συνέταξαν οι δεξαμενές σκέψης China Finance 40 Forum και Peterson Institute for International Economics -PIIE).
Το οικονομικό κόστος ενός εμπορικού πολέμου θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, από την σημερινή οικονομική αποτίμηση των αιτιών που προκαλούν την εμπορική διαμάχη μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.
Από την εφαρμογή των μέτρων εμπορικού προστατευτισμού θα πληγούν τόσο οι παραγωγοί στην πρωτογενή αλυσίδα παραγωγής προϊόντων, όσο και οι εμπορικές αλυσίδες που έχουν παγκόσμια δραστηριότητα. Οι οικονομικές συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες για τους Αμερικανούς καταναλωτές, σε σύγκριση με το αρχικό οικονομικό κόστος που θα υποστεί η κινεζική αγορά, επισημαίνει η ίδια αναφορά.
- Η Μονακό γυρίζει σελίδα: Ο Φιλίπε Λουίς ο εκλεκτός για τον πάγκο των Μονεγάσκων
- Κικίλιας: Θα υπερασπιστούμε τη ναυτιλία, τη βαριά βιομηχανία της χώρας, ως κόρη οφθαλμού
- Νίκη για τους εργαζόμενους AI της Samsung: Η απεργία στη νότια Κορέα οδήγησε σε μπόνους ύψους 350.000 ευρώ
- Ευρωπαϊκή καμπάνα 200 εκατ. ευρώ για τα παράνομα προϊόντα στο Temu
- Περισσότερα σπίτια, λιγότερο CO2, χαμηλότερο κόστος: Η άλυτη στεγαστική εξίσωση στην Ευρώπη
- Λίβανος: Φονικές επιθέσεις του Ισραήλ – «Προσπαθεί να επεκτείνει την κατοχή» στα νότια της χώρας








