Κατεδαφίζει η Βόρεια Κορέα το κέντρο πυρηνικών δοκιμών
Δημοσιογράφοι από άλλες χώρες, μεταξύ αυτών, από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, θα προσκληθούν προκειμένου να καλύψουν το γεγονός της αποσυναρμολόγησης των εμβληματικών εγκαταστάσεων
Η Βόρεια Κορέα έχει προγραμματίσει την κατεδάφιση του κέντρου πυρηνικών δοκιμών της, μεταξύ της 23ης και της 25ης Μαΐου κι ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, στο πλαίσιο υλοποίησης της δέσμευσης της για την μη συνέχιση των πυρηνικών δοκιμών της.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, η κατεδάφιση του πεδίου πυρηνικών δοκιμών θα συμπεριλάβει την κατάρρευση όλων των υπόγειων στοών με ελεγχόμενες εκρήξεις, το κλείσιμο των εισόδων του, αλλά και την μεταφορά όλων των εγκαταστάσεων παρατήρησης, των ερευνητικών υποδομών, αλλά και των σημείων ελέγχου ασφάλειας.
Δημοσιογράφοι από άλλες χώρες, μεταξύ αυτών, από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, θα προσκληθούν προκειμένου να καλύψουν το γεγονός της αποσυναρμολόγησης των εμβληματικών εγκαταστάσεων του κέντρου πυρηνικών δοκιμών.
Χθες, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, εξέφρασε την πρόθεση των ΗΠΑ να βοηθήσουν την οικονομία της Βόρειας Κορέας, εάν η Πιονγκγιάνγκ λάβει «θαρραλέα μέτρα» με στόχο την «ταχεία αποπυρηνικοποίησή» της.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Κανγκ Κιουνγκ-γουα, στην Ουάσινγκτον, οι δύο υπουργοί επανέλαβαν το αίτημα σχετικά με την «πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου.
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων

