Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Θεσσαλονίκη προσπαθεί να συνέλθει μετά τη θεομηνία

Η Θεσσαλονίκη προσπαθεί να συνέλθει μετά τη θεομηνία

Αν και η πόλη είχε χτυπηθεί και τέσσερις ημέρες νωρίτερα, δεν ελήφθη κανένα μέτρο προστασίας από τέτοια φαινόμενα

Πλημμύρισαν οι δρόμοι, κινδύνευσαν ζωές, διακόπηκαν ηλεκτροδότηση και υδροδότηση. Η Θεσσαλονίκη έζησε πρωτοφανείς εικόνες χθες, Πέμπτη όταν μέσα σε λίγη ώρα έπεσε τεράστια ποσότητα νερού. Αν και η πόλη είχε χτυπηθεί και τέσσερις ημέρες νωρίτερα, δεν ελήφθη κανένα μέτρο προστασίας από τέτοια φαινόμενα.

Οι διοικούντες την συμπρωτεύουσα αποδείχθηκαν «ανίκανοι» για ακόμη μία φορά να αντιμετωπίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα η βροχή αλλά και το χαλάζι όχι μόνο να προκαλέσουν πλημμύρες στους δρόμους, αλλά να αφήσουν τους κατοίκους χωρίς ρεύμα και νερό, και το χειρότερο από όλα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Χωρίς νερό μέχρι το απόγευμα

Όπως γνωστοποίησε η ΕΥΑΘ, θα συνεχίσει να υπάρχει διακοπή στην υδροδότηση έως το απόγευμα της Παρασκευής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο τροφοδοτείται από τον Δενδροπόταμο.

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγιεινολογικούς ελέγχους, ότι το νερό έχει την κατάλληλη ποιότητα και είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση, υποστηρίζει η ΕΥΑΘ.

Συγκεκριμένα, η ΕΥΑΘ με νεότερη ανακοίνωσή της ανακοίνωσε νέες διακοπές στο νερό προκειμένου να υδροδοτηθούν σταδιακά από τις 6 το πρωί η Τούμπα, περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπως Μπότσαρη, Μαρτίου, Ανάληψη, Χαριλάου και Βότση, αλλά και η Πυλαία κι η Καλαμαριά, που είχαν πολύωρες διακοπές από το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Το πρόβλημα οφείλεται σε αυξημένη θολότητα που προκλήθηκε από τη νεροποντή – τα αίτια διερευνώνται – και οι πρώτες ενδείξεις από τους επιβεβλημένους από τη νομοθεσία ελέγχους, θα φανούν μόνο το μεσημέρι (τουλάχιστον 21 ώρες μετά τη νεροποντή), οπότε και θα κριθεί αν το νερό είναι απολύτως ασφαλές για να δοθεί στην κατανάλωση», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

Ούτε ρεύμα…

Το νερό, δεν ήταν το μόνο πρόβλημα, μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, αφού η Θεσσαλονίκη δεν είχε ούτε ρεύμα. Βέβαια, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών στην ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί.

Το πρόβλημα προέκυψε λόγω της κακοκαιρίας και της εισροής υδάτων σε υπόγειους υποσταθμούς, οι οποίοι τέθηκαν εκτός λειτουργίας στο κέντρο της πόλης.

Χείμαρροι

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια, ακόμα και στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Μία γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και χρειάστηκε η παρέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι τη διέσωσαν. Κατάφερε να σωθεί, επειδή είχε γατζωθεί σε κάποια σχοινιά.

Ενώ στο παρακάτω βίντεο φαίνεται, άλλη γυναίκα η οποία έχει παρασυρθεί από το «ποτάμι» να προσπαθεί να κρατηθεί από όπου βρει για να σωθεί.

https://www.facebook.com/vassilis.delis/videos/10155775188379272/

Εγκλωβισμένοι άνθρωποι στον Λευκό Πύργο

Εγκλωβισμένοι στον Λευκό Πύργο έμειναν για περίπου δυομιση ώρες 24 μαθητές από σχολείο του Πηλείου. Μαζί τους βρίσκονταν εννέα Άγγλοι τουρίστες και ο ξεναγός τους. Προσθέτοντας όλους τους εργαζόμενους και τους τουρίστες, συνολικά, οι «παγιδευμένοι» στον Λευκό Πύργο άνθρωποι έφτασαν τους 80 ανθρώπους.

Η τεράστια ποσότητα νερού δημιούργησε μία τάφρο στην είσοδο του Λευκού Πύργου, εγκλωβίζοντας έτσι τους μαθητές στο εσωτερικό του.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024