Τον βουλευτή Κιμ Τόρα πρότεινε ως υποψήφιο πρόεδρο ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόντ, προκειμένου να μπει τέλος στο αδιέξοδο επτά μηνών και να καταφέρει η περιοχή να σχηματίσει τελικά κυβέρνηση.

Οι καταλανοί βουλευτές θα πρέπει να εκλέξουν πρόεδρο που θα αναλάβει να σχηματίσει τοπική κυβέρνηση μέχρι τις 22 Μαΐου, προκειμένου να αποφευχθεί η προκήρυξη νέων εκλογών. Οι προηγούμενες εκλογές διεξήχθησαν πρόωρα τον Δεκέμβριο, αφού ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι καθαίρεσε την κυβέρνηση του Πουτζδεμόντ επειδή ανακήρυξε παράνομα την αυτονομία της Καταλονίας.

Ο Κιμ Τόρα, το «Plan D», όπως τον αποκαλεί η τοπική εφημερίδα LaVanguardia, έχει σπουδάσει νομικά, είναι συγγραφέας και επιμελητής εκδόσεων. Είναι ο τέταρτος υποψήφιος για την προεδρία της Καταλονίας, αφού είχαν προηγηθεί ο ίδιος ο Πουτζδεμόντ, ο Ζόρντι Σάντσες και ο Ζόρντι Τουρούλ.

Ο Πουτζδεμόντ ενημέρωσε μεταξύ άλλων για την απόφασή τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Ρότζερ Τόρεντ, τον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, και τους πρώην συμβούλους του στο εξωτερικό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο